Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Bronckhorst wil gecombineerde school met sporthal in Vorden

Een nieuwe gecombineerde school voor voortgezet onderwijs én een sporthal in Vorden, dat is wat het college van b en w in Bronckhorst wilt. De Almenseweg is als voorkeurslocatie uitgekozen voor deze nieuwbouw, de overige locaties vallen af. De locatie wordt nog onderzocht op haalbaarheid. De nieuwbouw moet de huidige school ’t Beeckland en sporthal ’t Jebbink vervangen.

De keuze voor een gecombineerde nieuwbouw van de school Achterhoek VO met een sporthal heeft verschillende redenen. Volgens het college is dit de beste kans om het voortgezet onderwijs voor Vorden te behouden, omdat er een uitgebreider en meer onderscheidend onderwijsaanbod geboden kan worden. ‘Het behoud van het voortgezet onderwijs is belangrijk voor de toekomst van onze jeugd en de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van Vorden en Bronckhorst. Voor jongeren blijft zo binnen een redelijke fietsafstand voortgezet onderwijs beschikbaar. Doordat de school ook onderbouw Havo-Vwo gaat aanbieden, wordt dit nog versterkt', laat wethouder Paul Hofman van onderwijs weten. Daarnaast geeft hij aan dat de combinatie tussen een school en een sporthal ‘uitstekende leer-werkmogelijkheden biedt’.  

VV Vorden

In een eerder stadium is al besloten dat de school nieuwbouw niet inclusief een nieuw sportcomplex voor VV Vorden wordt. Wel hoopt de gemeente dat de schoolkinderen gebruik kunnen blijven maken van het veld van de sportclub, om dit mogelijk te maken is rekening gehouden met de aanleg van kunstgras op de oefenhoek van VV Vorden.

Omwonenden

De burgemeester en wethouders laten weten dat ze zich realiseren dat de locatiekeuze van de school veel impact heeft op de direct omwonenden: ‘Wij blijven hen en andere betrokkenen in Vorden daarom betrekken bij de verdere stappen die we gaan nemen.’ Nu de Almenseweg gekozen is als voorkeurslocatie voor de nieuwbouw, vallen de overige locaties af. Dit zijn de EMPO-Enkweg, de huidige schoollocatie aan Het Hoge en de locatie rond de Shell. De omwonenden van alle vier de locaties zijn geïnformeerd door de gemeente. De politiek buigt zich op 31 oktober over het voorstel en besluit dan of de investering van 14,5 miljoen doorgaat. 

Achterhoek