Volledig scherm
De kippen werden gedumpt in een bos in Vorden. © Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk

Dierenambulance 'moedeloos' na gedumpte kippen in Vordens bos

In een bosgebied in Vorden zijn deze week meerdere kippen gedumpt. Het is voor het team van de plaatselijke dierenambulance al de vierde keer in korte tijd dat er gedumpte dieren worden gevonden.

Bij de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk worden ze er inmiddels 'een beetje moedeloos' van. Nadat vorige week een kat bij een voordeur in Doetinchem werd achtergelaten, twee konijnen in een bos in Ruurlo werden gedumpt en een hond aan een boom in Eibergen werd geknoopt, waren het vandaag kippen waarvoor de medewerkers op pad gingen.

Drie van de loslopende kippen werden gevangen en naar de opvang gebracht. Een onbekend aantal wist te ontkomen en loopt nog rond in het bos.

Volledig scherm
De kippen werden gedumpt in een bos in Vorden. © Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk
  1. Verpleegkundigen hebben
hart aan Oeganda verpand

    Ver­pleeg­kun­di­gen hebben hart aan Oeganda verpand

    Het wordt de tweede Oeganda-trip voor Renée Krabben (Zutphen) en Anita Pierik (Vorden). De verpleegkundigen van ziekenhuis Gelre Zutphen stappen op 3 april in het vliegtuig om in het dorpje Mutolere twee maanden lang verplegend personeel en artsen van het St. Francis Hospital te ondersteunen, trainen en op te leiden. Ze zullen weer 'zeker vijftig jaar terug in de tijd' gaan, maar kijken desondanks uit naar de reis. ,,Als je daar eenmaal bent geweest, ben je verkocht'', zegt Pierik.

Achterhoek