Volledig scherm
Het zwembad in Steenderen. © PR

Donateurs houden zwembad in Steenderen boven water

Het volledig op vrijwilligers draaiende Burg. Kruijffbad in Steenderen kan voorlopig financieel het hoofd boven water houden. Het zwembad in het dorp drijft op een succesvolle donateursactie. Na een deur-tot-deur-actie van vrijwilligers telt het zwembad zo'n 200 nieuwe donateurs. 

Het zwembad zag 37.500 euro subsidie van de gemeente Bronckhorst wegvallen. Daarom zette het zwembad een succesvolle donateursactie op, zegt bestuurslid en organisator van de actie Nicole Koekoek. Na een eerdere donateursactie telde het zwembad al 700 donateurs, nu zijn er in totaal 900 gezinnen die het zwembad jaarlijks steunen met 10 euro of meer.

Lange termijn

Koekkoek: “Wij wisten dat dit zou komen. Het gaat ook zeker niet slecht met ons zwembad, we draaien goed maar dit willen we vooral zo houden tot in de verre toekomst. De donateursactie is vooral opgezet om stabiliteit in de inkomsten te realiseren voor een langere periode zodat we minder afhankelijk zijn van bijvoorbeeld het weer of de gemeente. Ook komen er nog grote, noodzakelijke uitgaven aan qua onderhoud.

Achterhoek