Gerhard en Marietje Besselink met hun kersverse lintje.
Volledig scherm
Gerhard en Marietje Besselink met hun kersverse lintje. © Gemeente Bronckhorst

Echtpaar Besselink uit Steenderen totaal verbluft door lintje: ‘Ik dacht eerst: de jehova's zijn er vroeg bij vandaag’

Twee inwoners van Steenderen beleefden een speciale dag. Gerhard Besselink en zijn vrouw Marietje kregen vanochtend allebei een lintje van burgemeester Marianne Besselink. Ze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. ,,We waren totaal verrast, hier hadden we echt niet op gerekend’’, zegt Gerhard.

 1. Door contactverbod moet moeder haar kinderen in de fietsenstalling van school in Bronckhorst ophalen: een speelafspraakje liep uit de hand...
  PREMIUM
  Kamps doet recht

  Door contactver­bod moet moeder haar kinderen in de fietsen­stal­ling van school in Bronck­horst ophalen: een speelaf­spraak­je liep uit de hand...

  De directeur van de basisschool uit Bronckhorst hoort het verhaal van de moeder eens aan. Dat ze slaande ruzie had met een andere moeder. Door het opgelegde contactverbod weet de zuchtende vrouw niet hoe zij haar kinderen, ze zitten in groep 2 en 4, op moet halen. Het voorstel van de directeur bestaat eruit dat mevrouw aan de achterkant, bij de fietsenstalling op haar koters wacht.
 2. Zutphen gaat toch meebetalen aan rotonde op berucht kruispunt tussen Zutphen en Lochem
  PREMIUM

  Zutphen gaat toch meebetalen aan rotonde op berucht kruispunt tussen Zutphen en Lochem

  Auto’s op de kop en bolides die tot stilstand komen tegen lantaarnpalen. Het kruispunt van de Lochemseweg met de Almenseweg wordt door agenten geregeld afgezet na een ongeluk. Al jaren wordt er geroepen om een rotonde. Tot dusverre zonder succes. De gemeente Zutphen had geen geld om mee te betalen. Tot nu toe. Wethouder Harry Matser is toch van plan geld uit te trekken om de veiligheid op het beruchte kruispunt te verbeteren.

Achterhoek