Volledig scherm
De kermis neemt altijd een belangrijke plek in op de Vordense Zomerfeesten. Een vast weekend in juli is weer van de baan. © Foto archief/ Jan Houwers

Geen vast weekend voor Vordense Zomerfeesten; buurtschappen hadden bezwaar

De Vordense Zomerfeesten krijgen toch geen vast weekend in juli. Dat plan - elk jaar in het eerste weekend van juli de Zomerfeesten in Vorden - is geschrapt nadat er bezwaren waren gekomen vanuit de buurtschappen Medler en Delden. 

Beide buurtschappen vieren namelijk al decennia lang hun jaarlijkse buurtfeest in het eerste weekend van juli.   

Duidelijkheid 

Om meer duidelijkheid te hebben over de datum voor de Vordense Zomerfeesten besloten de gezamenlijke horeca in Vorden ( De Herberg, Hotel Bakker en De Rotonde) onlangs om voortaan de Zomerfeesten in Vorden te laten plaatsvinden in het eerste weekend van juli. Voordeel daarvan zou zijn dat alle belangstellenden dan weten waar ze aan toe zijn. 

‘Niet kapotmaken’

Maar vertegenwoordigers van de feesten in Medler en Delden trokken al snel aan de bel in Vorden. André Knoef , voorzitter van de Stichting Oranjefeest Medlertol, is blij dat het besluit in Vorden is teruggedraaid. ,,Onze feesten zijn kleinschalig en als je dan bijvoorbeeld enkele tientallen mensen mist op zo’n feest dan is dat direct heel veel. Wij vreesden dat vooral jongeren naar Vorden zouden gaan als de feesten tegelijk zouden plaats vinden. Gelukkig wilde men in Vorden de buurtfeesten ook niet kapot maken. Dat hebben we zeer gewaardeerd.’’

Laatste weekend van juli

De Vordense Zomerfeesten worden volgend jaar in het laatste weekend van juli gehouden: van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 juli. De organisatie van de Zomerfeesten in Vorden willen voortaan aan het einde van de feestdagen de datum voor het volgend jaar bekend maken. Dat betekent dus dat er geen vast zomerfeestweekend zal zijn. Maar door het vroegtijdig bekend te maken, hoopt de organisatie dat belangstellenden het Vordense feest prima in kunnen plannen.

  1. Hekken en slagboom blijven op terrein rond Kasteel Vorden, pad door tuin vrij toegankelijk
    PREMIUM

    Hekken en slagboom blijven op terrein rond Kasteel Vorden, pad door tuin vrij toeganke­lijk

    De slagboom en het hekwerk blijven staan op beide toegangswegen naar de hoofdingang van Kasteel Vorden, maar het pad door de tuin is vrij toegankelijk voor wandelaars. Al hebben de kasteelbewoners Karin de Rouw en Jos Hoenen liever dat wandelaars de bewegwijzerde voorkeursroutes nemen, die om het kasteel heen lopen. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen De Rouw en Hoenen - die het kasteel bewonen en exploiteren - en de gemeente Bronckhorst, waar Vorden onder valt.

Achterhoek