Het pand van de Rabobank in Vorden, waarin half februari 2020 een Coop is gevestigd.
Volledig scherm
Het pand van de Rabobank in Vorden, waarin half februari 2020 een Coop is gevestigd. © Google Street View

Gemeente Bronckhorst zet licht op groen voor Coop-supermarkt in Vorden

De gemeente Bronckhorst heeft een omgevingsvergunning verleend voor het vestigen van een Coop supermarkt in het voormalige Rabobank-pand aan de Zutphenseweg in Vorden. Zelhemmer John van der Voort, die het pand eerder dit jaar kocht met zijn vrouw Monique, wil de supermarkt medio februari 2020 openen.

,,Dit is een meer dan welkom bericht’’, doelt Van der Voort op de verleende vergunning. ,,We kunnen begin volgend jaar aan de verbouwing gaan beginnen.’’ Dat wordt een pittige klus, zegt Van der Voort. Het pand wordt ongebouwd tot wordt een ‘milieuvriendelijke’ Coop-vestiging, met oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto’s.

De supermarkt krijgt een moderne koelinstallatie, waarbij vrijkomende warmte wordt hergebruikt. Alle koelingen krijgen dag-afdekking en er wordt alleen ledverlichting gebruikt. Op termijn worden zonnepanelen aangebracht. Op de hoek van de Zutphenseweg-Schoolstraat worden extra parkeerplaatsen aangelegd.

Verbouwingsplan goed voorbereid

,,We hebben de verbouwing goed voorbereid’’, zegt Van der Voort. ,,We gingen twee jaar geleden al in gesprek met de Rabobank over de aankoop van het pand en hebben gedurende die periode een goed verbouwingsplan opgesteld. De Rabobank huurt momenteel nog een gedeelte van het pand van ons. Dat deel wordt op 3 januari opgeleverd en dan kunnen we beginnen aan de klus. Half februari moet het karwei zijn uitgevoerd.’’

De Coop wordt na Albert Heijn en Aldi de derde supermarkt in Vorden. Volgens de gemeente Bronckhorst draagt de komst van een derde supermarkt bij aan het economisch klimaat in het dorp en de versterking van het centrum van Vorden. Bovendien krijgt de directe omgeving volgens de gemeente een ‘upgrade’ doordat het al jaren leegstaande gedeelte van het pand wordt ingevuld.

Achterhoek