Uitbater René Jak schenkt bij het eerste lustrum van Grand Café het Meesterhuis de helft van de dagomzet aan de TwentseWensAmbulance.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbater René Jak schenkt bij het eerste lustrum van Grand Café het Meesterhuis de helft van de dagomzet aan de TwentseWensAmbulance. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Het Meestershuis is na vijf jaar uitgegroeid tot een 'tweede thuis’ in Vorden

Toen René Jak vijf jaar geleden in Vorden Grand Café het Meestershuis opende, ervoer hij dat als een sprong in het diepe. De geboren Soestenaar moest als 'buitenstaander’ immers zijn plek zien te vinden op een locatie waar het aanbod aan horeca niet bepaald gering is. Op de drempel van zijn eerste lustrum is het Meestershuis inmiddels een geaccepteerde uitspanning, die voor veel gasten méér is dan een Grand Café alleen. Een tweede huiskamer, dat komt aardig in de buurt.

 1. Tien jaar na de meest omstreden dodenherdenking van Nederland: ‘Henk werd afgebeeld met een strop om zijn nek’
  PREMIUM
  Met podcast
  5

  Tien jaar na de meest omstreden dodenher­den­king van Nederland: ‘Henk werd afgebeeld met een strop om zijn nek’

  Op een dag die zou moeten draaien om twee minuten stilte, klonk in het Achterhoekse Vorden opvallend veel lawaai. Zelfs de ME stond klaar, voor het geval het helemaal mis zou gaan. Allemaal vanwege een wandeling langs een graf met Duitse soldaten. Tien jaar na de meest omstreden dodenherdenking van Nederland. Een terugblik door de ogen van Wilma Aalderink, de vrouw van de burgemeester die als ‘fout’ werd bestempeld. ,,Henk werd afgebeeld met een strop om zijn nek.”

Achterhoek