Volledig scherm
Een bestuurder is gewond geraakt na een aanrijding met een geparkeerde bus in Vorden. © GinoPress

Karter gewond na botsing met touringbus in Vorden

Een bestuurder van een kart is vrijdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een geparkeerde bus op het industrieterrein in Vorden. Het ongeluk gebeurde op de Bedrijvenweg.

De man is rond 21.40 uur met zijn rode kart tegen de touringbus geknald. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, en wat de kart daar op dat moment deed, is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de man in de kart gewond is geraakt. Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen, waarmee het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is ter plekke om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval.

  1. Hekken en slagboom blijven op terrein rond Kasteel Vorden, pad door tuin vrij toegankelijk
    PREMIUM

    Hekken en slagboom blijven op terrein rond Kasteel Vorden, pad door tuin vrij toeganke­lijk

    De slagboom en het hekwerk blijven staan op beide toegangswegen naar de hoofdingang van Kasteel Vorden, maar het pad door de tuin is vrij toegankelijk voor wandelaars. Al hebben de kasteelbewoners Karin de Rouw en Jos Hoenen liever dat wandelaars de bewegwijzerde voorkeursroutes nemen, die om het kasteel heen lopen. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen De Rouw en Hoenen - die het kasteel bewonen en exploiteren - en de gemeente Bronckhorst, waar Vorden onder valt.

Achterhoek