Vordenaar Frank van Setten werd verrast met de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau, onder andere voor zijn inspanningen om het Vordense station een herbestemming te geven.
Volledig scherm
Vordenaar Frank van Setten werd verrast met de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau, onder andere voor zijn inspanningen om het Vordense station een herbestemming te geven. © archief/Arjan Gotink

Lintjesregen daalt via de telefoon neer op bekroonde burgers van Bronckhorst

Geen aanzwellend applaus en talloze schouderklopjes vandaag tijdens de traditionele lintjesregen in de gemeente Bronckhorst. De gedecoreerden moesten het vanwege de coronamaatregelen doen met een (video)belletje van burgemeester Marianne Besselink. Zij verraste vier Vordenaren, een inwoner van zowel Baak en een Hengeloër met een koninklijke onderscheiding.

Burgemeester Besselink trok vandaag de hele ochtend uit om de lintjes te verdelen. Zij zorgde middels een videobelverbinding voor verrassing en vreugde in diverse Bronckhorster woonkamers. Besselink reikte de hoogste onderscheiding uit aan Vordenaar Frank van Setten. Hij werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheidingen worden later dit jaar op een nader te bepalen datum op feestelijke wijze uitgereikt.

Hieronder de Bronckhorsters die vandaag werden verrast met een koninklijke onderscheiding:

Frank Van Setten (67 jaar, Vorden)

Onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Reden: Frank van Setten zet of zette zich onder meer in voor de Commissie van Advies Museumstoomtram Hoorn-Medemblik (voorzitter), Stichting Veiligheid en Vakmanschap Railvervoer (voorzitter) en Stichting Oranjevereniging Vorden. Ook is hij een van de aanjagers van de stichting Poort van Bronckhorst, een burgerinitiatief om het stationsgebouw in Vorden een herbestemming te geven.

Hans Joling (61 jaar, Baak)

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau
Reden: Hans Joling is of was zeer actief bij het onderhoud van Baakse Bossen, stichting Concordia (bestuurslid en beheer en onderhoud gebouw), de voetbalverenigingen Baakse Boys en Drempt Vooruit (jeugdleider) en Kermis en Oranje Stichting Baak.

Rinus Ilbrink (70 jaar, Vorden)

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau
Reden: Rinus Ilbrink heeft verdiensten in diverse functies, onder andere bij Kerkblad Protestantse Gemeente Vorden, Vereniging Oud Vorden, Vordens Tennispark, de Biljartvereniging en hengelsportvereniging De Snoekbaars. Ook zijn werk voor Stichting Cultuurfonds Vorden en de Veilingcommissie mag niet onvermeld blijven.

Ria van Vleuten-Mocking (71 jaar, Vorden)

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau
Reden: Ria van Vleuten is of was in verschillende functies van grote waarde voor de Wereldwinkel, Zwerfvuildag Vorden, praatgroep Milieu (coördinator) en parochie Twaalf Apostelen.

Hans Meijer (63 jaar, Hengelo (G))

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau
Reden: Hans Meijer heeft zich 41 jaar ingezet als bestuurslid en als lid van de wedstrijdcommissie van de Hengelose Hengelsportvereniging.

Wim Bijenhof (75 jaar, Vorden)

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau
Reden: Wim Bijenhof is van grote waarde voor de brandweer. Hij was vanaf 1970 vrijwilliger en allround manschap- en bevelvoerder brand en hulpverlening. Vanaf 2005 is hij bij de brandweer actief als vrijwilliger en houdt hij zich onder andere bezig met de bluswatervoorziening en het beheer van de kantine en de instructieruimte. Ook zit hij in de activiteitencommissie. Verder deed hij van 2005 tot 2010 de ledenadministratie van de personeelsvereniging.

Achterhoek