Volledig scherm
© Gerard Vrakking

Man uit Vorden krijgt boete voor lopen over geoogst maïsveld

VORDEN - Een Vordenaar is volgens de Achterhoekse ​Facebookpagina 'Je doet het in de Achterhoek' op de bon geslingerd omdat hij in zijn woonplaats over een geoogst maïsveld liep. Hij moet 99 euro betalen.

De man liep onbewust over een terrein dat eigendom is van Natuurmonumenten, waar hij werd opgemerkt door een boa (buitengewoon opsporingsambtenaar).

Hij zou zich hebben verontschuldigd, maar daar had de boa naar verluidt geen oor naar. De Vordenaar zegt 'verbijsterd' te zijn. Volgens hem vond Natuurmonumenten het ook niet leuk, maar zegt het niks te kunnen doen aan de boete.

  1. Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is van plan om toe te staan dat treinen op het spoortraject tussen Zutphen en Lichtenvoorde meer geluid mogen produceren. Langs een groot deel van dat traject van ongeveer 32 kilometer is sinds vorig jaar sprake van overschrijding van de geluidsnormen, heeft Prorail geconstateerd. Op verzoek van de spoorbeheerder wordt daarom nu voorgesteld om de geluidproductieplafonds op veel meetpunten te verhogen, waardoor het lawaai alsnog is toegestaan.

Achterhoek