Marieke Rossel uit Vorden vond een hoop wol in het weiland en snel bleek hoe dat kwam. Het was geen fijne reden.
Volledig scherm
PREMIUM
Marieke Rossel uit Vorden vond een hoop wol in het weiland en snel bleek hoe dat kwam. Het was geen fijne reden. © Marieke Rossel

Marieke uit Vorden ziet wol in weiland liggen en doet nare ontdekking: ‘Je verwacht niet dat het zo dichtbij komt’

Ze heeft er ’s nachts niets van meegekregen, maar in de ochtend komt Marieke Rossel uit Vorden erachter wat zich in het weiland bij haar huis heeft afgespeeld. Een van haar schapen is dood en voor een groot deel opgegeten. Een wolf is vermoedelijk de dader, maar dat valt niet met zekerheid te zeggen.

17 reacties

 • Robbert Scholten

  11 maanden geleden
  De wolf is nooit weggeweest,zeker niet in Limburg en Brabant,er zijn er meer omdat we beter voor onze natuur zorgen en weer aaneengesloten bossen ,hei hebben,er is niets aan de hand en wij,mensen moeten er gewoon van afblijven
 • Jules Vismale

  11 maanden geleden
  Ik hoor in ieder geval NIET onder degenen die "inzien" dan wolven hier niet zouden thuishoren! Want wordt er hier soms ook commentaar gegeven over vreselijke stalbranden, het ruimen van pluimvee in verband met de vogelgriep en de totaal uit de hand gelopen immigratie? De criminaliteit en hufterigheid is in Nederland bovendien zodanig gestegen dat men veel liever kwaadwillende mensen hier kan gaan verwijderen maar hen hierna afschieten is tenslotte ook verboden in Nederland!
 • A.G. de Jong

  11 maanden geleden
  Het moment komt steeds dichterbij dat iedereen inziet dat wolven geen plek hebben in dit kleine land met zijn versnipperde natuurgebiedjes. Afschieten dus. En als dat niet mag dan zal dat uiteindelijk illegaal gaan gebeuren, dat wordt op deze manier vanzelf uitgelokt.
 • Yvonne Veld

  11 maanden geleden
  Inge: Weet je hoeveel schapen er elke dag door de mens een gruwelijke dood vinden bij bijv. het onverdoofd slachten door een Islamitische slachter? En nog zovelen meer door ondeskundigen in het kader van ramadan, etc.? Voor het schaap zijn beide manieren van doodmaken afschuwelijk maar wanneer zoiets door een "beschaafd" mens gedaan wordt vind ik dat toch wel vele, vele, vele malen kwalijker.
 • Henk Renzebrink

  11 maanden geleden
  Heel simpel: De wolf hoort hier niet thuis. Daar is ons piepkleine landje niet geschikt voor. Alleen op zeer kunstmatige en krampachtige wijze lopen deze roofdieren hier nog rond. Je zal maar afhankelijk zijn van de inkomsten van je dieren (schapen, geiten etc.).