GinoPress
Volledig scherm
© GinoPress

Motorcrosser zwaargewond na ongeval in Zelhem

ZELHEM - Bij een botsing tussen twee motorcrossers zijn zaterdagmiddag twee mannen gewond geraakt. Één van de motorcrossers, een 50-jarige man uit Woerden, raakte zwaargewond en is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

 1. Vier burgemeesters met petitie bij Gelre Zutphen op de stoep: ‘Behoud volwaardig ziekenhuis’
  PREMIUM
  VIDEO

  Vier burgemees­ters met petitie bij Gelre Zutphen op de stoep: ‘Behoud volwaardig ziekenhuis’

  De burgemeesters van Zutphen, Lochem, Brummen en Bronckhorst onderstreepten vandaag met het aanbieden van een petitie het belang van een volwaardig regionaal ziekenhuis in Zutphen. Er worden bij het Gelre ziekenhuizen plannen gemaakt om de zorg anders in te richten. De vrees is dat cruciale zorg, zoals de intensive care, verdwijnt. ,,Het zou vervelend zijn als die plannen verkeerd uitpakken voor de Achterhoek.’’
 2. Wie in Bronckhorst een monumentale boom op zijn land wil, krijgt die gratis: ‘Maar er is wel toewijding voor nodig’
  PREMIUM

  Wie in Bronck­horst een monumenta­le boom op zijn land wil, krijgt die gratis: ‘Maar er is wel toewijding voor nodig’

  De iconische alleenstaande eik, beuk of linde in de weide siert al generaties het Achterhoekse coulisselandschap van Bronckhorst. In de toekomst moeten mensen daar ook nog van kunnen genieten, meent het gemeentebestuur. Daarom kunnen grondeigenaren met voldoende ruimte gratis een boom laten planten, zodat die ook kan uitgroeien tot een monumentale boom.

Achterhoek