Volledig scherm
De grote brand die woedde op industrieterrein Werkveld in Vorden. © Persbureau Heitink

Omwonenden zijn weer thuis na grote brand in Vorden

De bewoners van de drie woningen aan de Kerkhoflaan die werden ontruimd na de grote brand op het Vordense industrieterrein Werkveld in Vorden, zijn weer thuis. De woningen werden zondag - onder voorwaarden - vrijgegeven.

De bewoners van de drie panden mogen de ventilatie en airco nog niet aanzetten. Bovendien mogen ze nog niet in hun tuin of op hun dak komen en mogen ze de woning alleen via de voordeur betreden. 

Veel rookvorming

Bij de grote brand ontstond op dinsdag 21 mei veel rookvorming en kwamen roet- en/of asbestdeeltjes vrij. De twintig bedrijven die getroffen werden door de brand, zijn inmiddels vrijgegeven. Voor het leeuwendeel gelden dezelfde voorwaarden als voor de bewoners aan de Kerkhoflaan. Voor enkele bedrijven zijn die voorwaarden opgeheven. Bij de rest van de bedrijven zal dat de komende weken, stap voor stap, gebeuren. Die worden daarover persoonlijk geïnformeerd door de gemeente Bronckhorst.

De totale asbestsanering van het door de brand getroffen gebied zal nog zeker een week of twee in beslag nemen.

  1. Directeur bibliotheken Bronckhorst vreest ook na ‘meevaller’ voor sluiting vestigingen
    PREMIUM

    Directeur bibliothe­ken Bronck­horst vreest ook na ‘meevaller’ voor sluiting vestigin­gen

    Bij de bibliotheken in Bronckhorst zijn ze nog steeds bang voor sluiting. De gemeente Bronckhorst stelt 171.000 euro extra beschikbaar zodat de vestigingen in Vorden, Steenderen, Hengelo en Zelhem ook volgend jaar nog open kunnen zijn. Volgens Wieb Broekhuijsen, directeur van Bibliotheek West-Achterhoek, is dat uitstel van executie. ,,Het probleem wordt een jaar vooruitgeschoven.’’

Achterhoek