Volledig scherm
© Thinkstock

Ongeluk tijdens testrit elektrische auto in Steenderen

STEENDEREN - Op de L. Dolfingweg in Steenderen heeft zaterdag kort na het middaguur een kop- staartbotsing plaatsgevonden tussen twee personenauto's. De bijrijdster van de achteropkomende auto is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Beide voertuigen reden vanaf Steenderen in de richting van Baak. De voorste auto, een elektrische auto, waarvan de bestuurder een testrit maakte, kwam volgens de achteropkomende bestuurder plots stil te staan. De bestuurder hiervan kon niet meer remmen en botste er vol achterop.

Vanwege het ongeluk werd de L. Dolfingweg in beide richtingen korte tijd afgesloten voor verkeer. Beide voertuigen moesten zwaar beschadigd worden afgesleept. De bijrijdster van de achteropkomende auto is met een ambulance afgevoerd.

  1. Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is van plan om toe te staan dat treinen op het spoortraject tussen Zutphen en Lichtenvoorde meer geluid mogen produceren. Langs een groot deel van dat traject van ongeveer 32 kilometer is sinds vorig jaar sprake van overschrijding van de geluidsnormen, heeft Prorail geconstateerd. Op verzoek van de spoorbeheerder wordt daarom nu voorgesteld om de geluidproductieplafonds op veel meetpunten te verhogen, waardoor het lawaai alsnog is toegestaan.

Achterhoek