Volledig scherm
Een agent vraagt een buschauffeur zaterdagavond of hij meer weet over het gewelddadige zedenmisdrijf van een week eerder in Zelhem. © Theo Kock

Passantenonderzoek na gewelddadig zedenmisdrijf Zelhem

ZELHEM - De politie heeft zaterdagavond op twee plekken in Zelhem een passantenonderzoek gehouden, na een gewelddadig zedendelict precies een week eerder. Een vrouw werd die avond rond 23.40 uur de struiken in getrokken op de Boeninksteeg, door een nog onbekende man. Daarbij werd veel geweld gebruikt; de politie spreekt van een 'ernstig zedenmisdrijf'.

Het passantenonderzoek was op twee plaatsen: op de Markt in het centrum, waar de vrouw een week eerder vermoedelijk was weggefietst, en op het kruispunt Boeninksteeg en Haitinkweg, nabij de plek waar het is gebeurd. Agenten stonden daar tussen grofweg 23.00 uur en 00.30 uur 's nachts.

Regelmatige voorbijgangers
„Dat zijn tijden die zo dicht mogelijk liggen bij de tijd waarop het incident is gebeurd, omdat zo de kans het grootst is dat we regelmatige voorbijgangers treffen die een week eerder mogelijk iets hebben gezien”, legt een politiewoordvoerder uit.

Signalement
De dader zou na het misdrijf met een fiets zijn gevlucht. De politie geeft aan dat de dader 'een licht getinte huidskleur' heeft. Volgens de politie is hij ongeveer 20 jaar oud, iets kleiner dan 1,70 meter en heeft hij een glad gezicht en donker haar dat aan de zijkanten is opgeschoren. Over op welke fiets hij zat, is nog niets bekend.

Getuigen
Mensen die iets gezien hebben en nog niet hebben gepraat met de politie, wordt gevraagd dat alsnog te doen. Ook wie meent de dader te herkennen aan de hand van het signalement, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Of er nieuwe aanknopingspunten zijn na het passantenonderzoek, is nog niet bekend.

Volledig scherm
De Boeninksteeg in Zelhem. © DG
Volledig scherm
De politie ondervraagt passanten, een week na het gewelddadige zedenmisdrijf in Zelhem. © DG
  1. Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is van plan om toe te staan dat treinen op het spoortraject tussen Zutphen en Lichtenvoorde meer geluid mogen produceren. Langs een groot deel van dat traject van ongeveer 32 kilometer is sinds vorig jaar sprake van overschrijding van de geluidsnormen, heeft Prorail geconstateerd. Op verzoek van de spoorbeheerder wordt daarom nu voorgesteld om de geluidproductieplafonds op veel meetpunten te verhogen, waardoor het lawaai alsnog is toegestaan.

Achterhoek