Volledig scherm
Hulpverleners bij het ongeluk in Baak. © Luciano de Graaf

Scooterrijder gewond bij botsing in Baak

Een scooterrijder is vanavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Toverstraat in Baak. De jongen is met een wond aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis.

De aanrijding vond om even voor half tien plaats. Aanvankelijk werd voor het ongeluk ook een traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet te komen. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk.

 1. Directeur bibliotheken Bronckhorst vreest ook na ‘meevaller’ voor sluiting vestigingen
  PREMIUM

  Directeur bibliothe­ken Bronck­horst vreest ook na ‘meevaller’ voor sluiting vestigin­gen

  Bij de bibliotheken in Bronckhorst zijn ze nog steeds bang voor sluiting. De gemeente Bronckhorst stelt 171.000 euro extra beschikbaar zodat de vestigingen in Vorden, Steenderen, Hengelo en Zelhem ook volgend jaar nog open kunnen zijn. Volgens Wieb Broekhuijsen, directeur van Bibliotheek West-Achterhoek, is dat uitstel van executie. ,,Het probleem wordt een jaar vooruitgeschoven.’’
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek