Volledig scherm
Marise den Bakker uit Baak gaat op 29 juni in Amsterdam voor de winst in de finale van Kunstbende 2019. © Arjan Gotink

Singer-songwriter Marise uit Baak naar landelijke finale Kunstbende

Singer-songwriter Marise den Bakker beleeft mooie tijden. De 17-jarige Baakse plaatste zich op tweede paasdag voor de landelijke finale van Kunstbende, een wedstrijd voor jong creatief talent.

Marise won maandag in de categorie 'muziek’ met haar fonkelnieuwe nummer Drink door de Gelderse voorronde. Die werd afgewerkt in popzaal Doornroosje in Nijmegen.

Lowlands

Marise mag het nummer op 29 juni nog een keer vertolken voor de jury. Dan is de Kunstbendefinale in de Westergasfabriek in Amsterdam. Alle winnaars - er zijn in totaal acht categorieën - mogen in augustus optreden in de 'What's Happening Area’ van festival Lowlands. Bovendien krijgt de beste muzikant(e) in 2020 een plek op De Zwarte Cross in Lichtenvoorde óf een optreden op het festival Mañana Mañana in Vorden.

 1. Vordenaar Marcel Bugter is 'ongeneeslijk francofiel’
  PREMIUM

  Vordenaar Marcel Bugter is 'ongenees­lijk francofiel’

  Marcel Bugter ontving donderdag de Médaille Paul Belmondo, een hoge Franse onderscheiding. De 66-jarige Vordenaar zet zich al decennialang in om de Franse taal en cultuur op de kaart te krijgen. Hij deed dat tot voor kort onder andere als bestuurslid van Alliance Française Zutphen én landelijk voorzitter van de Alliance Française des Pays-Bas. Hoe Frans is Bugter? We leggen hem enkele duivelse dilemma's/dilemmes diaboliques voor.
 2. Hoge Franse onderscheiding voor Vordenaar Marcel Bugter tijdens lezing Alliance Française Zutphen

  Hoge Franse onderschei­ding voor Vordenaar Marcel Bugter tijdens lezing Alliance Française Zutphen

  Vordenaar Marcel Bugter is donderdagavond verblijd met de Médaille Paul Belmondo, een hoge Franse onderscheiding voor mensen die zich inspannen om de Franse taal en cultuur op de kaart te zetten. Bugter was 28 jaar bestuurslid van de Alliance Française Zutphen (AFZ), waarvan de laatste 15 jaar als voorzitter. Ook was hij enkele jaren landelijk voorzitter van de Alliance Française des Pays-Bas.

Achterhoek