Marise den Bakker uit Baak gaat op 29 juni in Amsterdam voor de winst in de finale van Kunstbende 2019.
Volledig scherm
Marise den Bakker uit Baak gaat op 29 juni in Amsterdam voor de winst in de finale van Kunstbende 2019. © Arjan Gotink

Singer-songwriter Marise uit Baak naar landelijke finale Kunstbende

Singer-songwriter Marise den Bakker beleeft mooie tijden. De 17-jarige Baakse plaatste zich op tweede paasdag voor de landelijke finale van Kunstbende, een wedstrijd voor jong creatief talent.

Marise won maandag in de categorie 'muziek’ met haar fonkelnieuwe nummer Drink door de Gelderse voorronde. Die werd afgewerkt in popzaal Doornroosje in Nijmegen.

Lowlands

Marise mag het nummer op 29 juni nog een keer vertolken voor de jury. Dan is de Kunstbendefinale in de Westergasfabriek in Amsterdam. Alle winnaars - er zijn in totaal acht categorieën - mogen in augustus optreden in de 'What's Happening Area’ van festival Lowlands. Bovendien krijgt de beste muzikant(e) in 2020 een plek op De Zwarte Cross in Lichtenvoorde óf een optreden op het festival Mañana Mañana in Vorden.

  1. Optimisme bij galerie en beeldentuin A-quadraat in Vorden: ‘Het was druk met Pinksteren, dat stemt ons hoopvol’
    PREMIUM

    Optimisme bij galerie en beelden­tuin A-qua­draat in Vorden: ‘Het was druk met Pinksteren, dat stemt ons hoopvol’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen die het kabinet doorvoerde, mogen we al wat meer. Wie zijn die mensen, wat hebben ze gedaan de afgelopen twee maanden en hoe zien ze de toekomst? In de serie ‘Een nieuw begin’ zetten we dagelijks iemand in de spotlights. Vandaag: Ad Borest, directeur van A-quadraat, galerie en beeldentuin in Vorden.

Achterhoek