Volledig scherm
Glasvezel Buitenaf legt het glasvezel aan in het hele buitengebied van de gemeente Bronckhorst. © ANP XTRA

Sneller glasvezel in Bronckhorst

Het hele buitengebied van de gemeente Bronckhorst wordt in het derde kwartaal van dit jaar voorzien van glasvezel. Glasvezel Buitenaf gaat de aanleg verzorgen.

Even leek het erop dat Bronckhorst met KPN in zee zou gaan. De gemeente was namelijk niet tevreden met de planning van investeringsmaatschappij CIF, die de aanleg in andere gemeenten voor haar rekening neemt. Nieuwe gesprekken met Glasvezel Buitenaf, dat onder CIF valt, leidden alsnog tot een deal.

Eerder

Glasvezel Buitenaf gaat het buitengebied van Bronckhorst in één keer voorzien van glasvezel. In een eerdere planning was het buitengebied opgesplitst in drie delen. Ook begint de aanleg eerder dan aanvankelijk gepland. 

In mei moet duidelijk zijn of minimaal 50 procent van de huishoudens wil meedoen.

  1. 'Zwemseizoen van de waarheid’ voor Kruijffbad in Steenderen
    PREMIUM

    'Zwemsei­zoen van de waarheid’ voor Kruijffbad in Steenderen

    Het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen moet het voor het eerst in vijf jaar tijd stellen zonder gemeentelijke subsidie. Er ging een streep door een jaarlijkse uitkering van 37.500 euro. Paniek bij zwemmend Steenderen? Dat niet. Mede met dank aan de lange en hete zomer van 2018. ,,Maar we moeten ons legertje vrijwilligers wél op peil houden, anders krijgen we problemen’’, zegt Jaap van de Vosse, voorzitter van stichting Sport, Cultuur en Educatie (SCE). De stichting beheert en exploiteert het Steenderense zwembad en heeft 2019 uitgeroepen tot 'Zwemseizoen van de waarheid’.

Achterhoek