Volledig scherm
Glasvezel Buitenaf legt het glasvezel aan in het hele buitengebied van de gemeente Bronckhorst. © ANP XTRA

Sneller glasvezel in Bronckhorst

Het hele buitengebied van de gemeente Bronckhorst wordt in het derde kwartaal van dit jaar voorzien van glasvezel. Glasvezel Buitenaf gaat de aanleg verzorgen.

Even leek het erop dat Bronckhorst met KPN in zee zou gaan. De gemeente was namelijk niet tevreden met de planning van investeringsmaatschappij CIF, die de aanleg in andere gemeenten voor haar rekening neemt. Nieuwe gesprekken met Glasvezel Buitenaf, dat onder CIF valt, leidden alsnog tot een deal.

Eerder

Glasvezel Buitenaf gaat het buitengebied van Bronckhorst in één keer voorzien van glasvezel. In een eerdere planning was het buitengebied opgesplitst in drie delen. Ook begint de aanleg eerder dan aanvankelijk gepland. 

In mei moet duidelijk zijn of minimaal 50 procent van de huishoudens wil meedoen.

  1. Verpleegkundigen hebben
hart aan Oeganda verpand

    Ver­pleeg­kun­di­gen hebben hart aan Oeganda verpand

    Het wordt de tweede Oeganda-trip voor Renée Krabben (Zutphen) en Anita Pierik (Vorden). De verpleegkundigen van ziekenhuis Gelre Zutphen stappen op 3 april in het vliegtuig om in het dorpje Mutolere twee maanden lang verplegend personeel en artsen van het St. Francis Hospital te ondersteunen, trainen en op te leiden. Ze zullen weer 'zeker vijftig jaar terug in de tijd' gaan, maar kijken desondanks uit naar de reis. ,,Als je daar eenmaal bent geweest, ben je verkocht'', zegt Pierik.

Achterhoek