Roy Eijkelkamp is al twaalf jaar kok in De Bokkedoorns in Overveen. De geboren en getogen Vordenaar is met zijn 33 jaar de jongste tweesterrenchef van Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Roy Eijkelkamp is al twaalf jaar kok in De Bokkedoorns in Overveen. De geboren en getogen Vordenaar is met zijn 33 jaar de jongste tweesterrenchef van Nederland. © Dingena Mol

Tweesterrenchef Roy Eijkelkamp zal Vordense roots nooit verloochenen: ‘Ik ga nog vaak bijkletsen in De Rotonde’

Roy Eijkelkamp werd exact tien jaar geleden wereldkampioen koken. De destijds 23-jarige Vordenaar won in Luxemburg met de Nederlandse jeugdploeg de Culinary World Cup. Daarna ging het hard met Roy, die inmiddels de jongste tweesterren-kok van Nederland is. Hij kookt op topniveau in het gerenommeerde restaurant De Bokkedoorns in Overveen, tussen Haarlem en het sjieke Bloemendaal. Maar hij blijft zijn eenvoudige Vordense roots altijd trouw.

 1. Vordenaren kopen kunstgrasveld van voetbalclub bij elkaar voor een tientje per vierkante meter
  PREMIUM

  Vordenaren kopen kunstgras­veld van voetbal­club bij elkaar voor een tientje per vierkante meter

  Een langgekoesterde wens van voetbalclub Vorden komt volgend jaar uit: dan ligt er een kunstgrasveld op sportpark ’t Grote Veld. Dat wordt gedeeltelijk betaald door de eigen leden en andere Vordenaren. De voetbalclub is een online-verkoop begonnen van stukjes veld om ruim 100.000 euro bij elkaar te krijgen. Wie een tientje neerlegt, ‘krijgt’ een kunststof tegel van 1 vierkante meter.
 1. Bejubeld, verguisd én hersteld: de grasmat van PEC Zwolle
  Play

  Bejubeld, verguisd én hersteld: de grasmat van PEC Zwolle

 2. Flinke rookontwikkeling bij brand die garage Putten verwoest
  Play

  Flinke rookontwik­ke­ling bij brand die garage Putten verwoest

Achterhoek