Volledig scherm
Grote parkeerproblemen bij museum MORE in Kasteel Ruurlo. Auto's worden aan de ventweg geparkeerd door gebrek aan plekken. © Jan Houwers

Ventweg bij kasteelmuseum MORE Ruurlo dicht

De provincie Gelderland gaat nu ook formeel een inrijverbod van de Ventweg bij kasteel MORE in Ruurlo instellen. Het verbod is al enige maanden van kracht, omdat er veel meer bezoekers naar het museum kwamen dan was voorzien. 

Sommige bezoekers parkeerden vanwege de drukte hun auto op een gedeelte van de parallelweg langs de provinciale weg N319. Omdat daardoor gevaarlijke situaties ontstonden is die weg ter hoogte van het kasteel gesloten voor gemotoriseerd verkeer. De provincie gaat dat besluit nu officieel regelen. De afsluiting is destijds gebeurd in overleg met museum MORE.  

Afgelopen weekeinde ontving het museum in Ruurlo zijn 100.000ste bezoeker sinds de opening eind juni. De verwachting was dat er zo'n 25.000 tot 30.000 bezoekers per jaar zouden komen.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Achterhoek