Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Verdachte dodelijk ongeval Zelhem twee weken langer vast

ARNHEM - De Doetinchemmer Rémon W., die ervan verdacht wordt afgelopen vrijdag in Zelhem een 4-jarige jongen te hebben doodgereden, blijft veertien dagen langer vast. Dat heeft de rechter-commissaris vanmiddag besloten.

De man wordt voorlopig vastgehouden, omdat hij verdacht wordt van het plegen van een feit waar twaalf jaar cel of meer op staat (doodslag, of het veroorzaken van een dodelijk ongeluk) en omdat er sprake is van recidive-gevaar, aldus een woordvoerster van de rechtbank Gelderland.

  1. Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is van plan om toe te staan dat treinen op het spoortraject tussen Zutphen en Lichtenvoorde meer geluid mogen produceren. Langs een groot deel van dat traject van ongeveer 32 kilometer is sinds vorig jaar sprake van overschrijding van de geluidsnormen, heeft Prorail geconstateerd. Op verzoek van de spoorbeheerder wordt daarom nu voorgesteld om de geluidproductieplafonds op veel meetpunten te verhogen, waardoor het lawaai alsnog is toegestaan.

Achterhoek