Inwoners van Vorden kunnen hun eigen dorp ‘kopen’ met Monopoly. Op de voorgrond Monique en John van der Voort van de COOP. Daarachter Vorden-kenner Harry Jansen en Boukje te Meerman, die de foto’s maakte voor het spel.
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Vorden kunnen hun eigen dorp ‘kopen’ met Monopoly. Op de voorgrond Monique en John van der Voort van de COOP. Daarachter Vorden-kenner Harry Jansen en Boukje te Meerman, die de foto’s maakte voor het spel. © Arjan Gotink

Vorden krijgt eigen Monopoly-spel: zonder ‘Kalverstraat’ maar met ‘Het Knopenlaantje’

Stapeltje nepgeld binnen handbereik. De dobbelstenen rammelen. De pionnetjes schieten over het bord. Ga naar de gevangenis! Of terug naar start! Monopoly, wie kent het niet? Lekker de vastgoedmagnaat uithangen. Straten bemachtigen en daar hotels neerzetten. Binnenkort kunnen Vordenaren hun hele dorp bij elkaar kopen. Supermarkt COOP lanceert zaterdag Monopoly Vorden.

 1. De jacht op Achterhoeks wild is geopend, maar wat gebeurt er met het vlees nu de horeca dicht moet?
  PREMIUM
  video

  De jacht op Achter­hoeks wild is geopend, maar wat gebeurt er met het vlees nu de horeca dicht moet?

  Het wildseizoen is begonnen. Tot aan de kerst is de jacht op Achterhoekse reeën, hazen, eenden, duiven en fazanten geopend. Al veertig jaar werken Achterhoekse wildrestaurants samen aan deze culinaire traditie. Het jubileum had een feestje moeten zijn, maar ook jagen is tijdens de tweede coronagolf geen uitje meer. Wat gebeurt er met het noodzakelijk geschoten wild nu de horeca wéér op slot moet?
 2. Crowdfunding moet unieke burgerboerderij in Vorden mogelijk maken: ‘Mijn vader is jaloers’
  PREMIUM
  Video

  Crowdfun­ding moet unieke burgerboer­de­rij in Vorden mogelijk maken: ‘Mijn vader is jaloers’

  Boerderij Nieuw Venhorstink in Vorden is nu nog een ruim honderd jaar oude melkveehouderij, maar over vijf jaar? Dan is het dankzij een crowdfunding en een groot ledenbestand een ecologisch verantwoorde en winstgevende burgerboerderij, zeggen dertigers Joanne Malotaux en Johannes Regelink. Ze leven hun droom op dit familiebedrijf. ,,Mijn vader is jaloers’’, zegt Johannes.
 1. In deze Deventer straat is de kerst al begonnen!
  Play

  In deze Deventer straat is de kerst al begonnen!

 2. Mink hielp doodgeslagen man (73): 'Heel slecht geslapen'
  Play

  Mink hielp doodgesla­gen man (73): 'Heel slecht geslapen'

Achterhoek