VV Vorden-voorzitter Marc van der Linden op de plek waar het nieuwe kunstgrasveld van zijn club komt. Dat veld is na het opmeten virtueel verdeeld in 10.000 stukjes van elk 1 vierkante meter. Die worden online verkocht voor een tientje per ‘tegel’.
Volledig scherm
PREMIUM
VV Vorden-voorzitter Marc van der Linden op de plek waar het nieuwe kunstgrasveld van zijn club komt. Dat veld is na het opmeten virtueel verdeeld in 10.000 stukjes van elk 1 vierkante meter. Die worden online verkocht voor een tientje per ‘tegel’. © Jeroen Jazet

Vordenaren kopen kunstgrasveld van voetbalclub bij elkaar voor een tientje per vierkante meter

Een langgekoesterde wens van voetbalclub Vorden komt volgend jaar uit: dan ligt er een kunstgrasveld op sportpark ’t Grote Veld. Dat wordt gedeeltelijk betaald door de eigen leden en andere Vordenaren. De voetbalclub is een online-verkoop begonnen van stukjes veld om ruim 100.000 euro bij elkaar te krijgen. Wie een tientje neerlegt, ‘krijgt’ een kunststof tegel van 1 vierkante meter.

 1. Verstandelijk beperkte Auke en zijn vrienden krijgen eigen ‘studentenhuis’ in Vorden
  PREMIUM

  Verstande­lijk beperkte Auke en zijn vrienden krijgen eigen ‘studenten­huis’ in Vorden

  De Warnsveldse Wilma van Leeuwen (55) sloeg een jaar of twee geleden aan het denken over haar zoon Auke, die het down syndroom heeft. Ooit moet ook hij het huis uit, dacht ze, en wat zou voor hem een mooie omgeving zijn? Wilma ging samen met haar Bathmense collega Merel Durand (39) op onderzoek uit en langzaam ontstond een plan voor een eigen woon/werkinitiatief voor jongeren met een verstandelijke beperking: De Wondere Wereld opent in januari de deuren in Vorden.
 2. Slager Daan (26) uit Vorden maakt de beste rookworst van het land: ‘Die van de Hema? Die eet ik niet’
  PREMIUM

  Slager Daan (26) uit Vorden maakt de beste rookworst van het land: ‘Die van de Hema? Die eet ik niet’

  Of hij worst lust? Dat kan je wel zeggen. Sterker nog: Daan van Veldhuizen (26) weet als geen ander hoe een goede worst smaakt. Zo gepassioneerd als een kunstliefhebber over een meesterwerk praat, zo hartstochtelijk vertelt deze slager over de perfecte rookworst. De Vordenaar heeft recht van spreken: zijn grove rookworst kwam dinsdag als beste uit de bus bij de nationale vakwedstrijd.
 1. De Jonge: Het ziet er niet goed uit voor verruiming december
  Play

  De Jonge: Het ziet er niet goed uit voor verruiming december

 2. Staatsloterij zoekt winnaars oudejaarstrekking
  Play

  Staatslote­rij zoekt winnaars oude­jaarstrek­king

Achterhoek