Vrachtwagenchauffeur in Hummelo beroofd met pistool

HUMMELO - Onder bedreiging van een pistool is een vrachtwagenchauffeur donderdagmorgen vroeg op de Zutphensweg nabij Hummelo bestolen van geld.

De chauffeur reed op de Zutphenseweg (N314) vanuit de richting Toldijk naar Hummelo. Om kwart over vijf 's morgens werd de man tot stoppen gedwongen door de inzittende van een donkerkleurige auto. Op het moment dat de vrachtwagen stilstond stapte een man uit de wagen, terwijl een ander in de auto bleef zitten.

De man die uitstapte dwong de vrachtwagenchauffeur, onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, geld af te geven. Hierna stapte hij weer in de auto, die vervolgens wegreed in de richting van de rotonde Zutphenseweg – Keppelseweg – Hummeloseweg - Zelhemseweg . De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond.

Signalement
Het signalement van de man die uit de auto stapte luidt: blanke man, ongeveer 1.80 m. lang, normaal postuur, ongeveer 30 jaar oud. Hij sprak gebrekkig Nederlands. De man droeg een donkere jas met bontkraag, donkere jeans, zwarte handschoenen en had een zwarte cap op. De man had zijn gezicht bedekt met een zwarte bandana.

  1. Hekken en slagboom blijven op terrein rond Kasteel Vorden, pad door tuin vrij toegankelijk
    PREMIUM

    Hekken en slagboom blijven op terrein rond Kasteel Vorden, pad door tuin vrij toeganke­lijk

    De slagboom en het hekwerk blijven staan op beide toegangswegen naar de hoofdingang van Kasteel Vorden, maar het pad door de tuin is vrij toegankelijk voor wandelaars. Al hebben de kasteelbewoners Karin de Rouw en Jos Hoenen liever dat wandelaars de bewegwijzerde voorkeursroutes nemen, die om het kasteel heen lopen. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen De Rouw en Hoenen - die het kasteel bewonen en exploiteren - en de gemeente Bronckhorst, waar Vorden onder valt.

Achterhoek