Het vrieshuis van Aviko verandert de skyline van Steenderen en daar is niet iedereen blij mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vrieshuis van Aviko verandert de skyline van Steenderen en daar is niet iedereen blij mee. © Ronald Hissink

Vrieshuis Aviko in Steenderen mag gewoon blijven van Raad van State

Tegenstanders van het vrieshuis van Aviko in Steenderen hebben voor de zoveelste keer bot gevangen bij de Raad van State, dit keer in een verzetsprocedure tegen het bouwwerk van de aardappelverwerker. Omwonenden en andere burgers uit de omgeving waren al vanaf het begin faliekant tegen de komst van het 35 meter hoge vrieshuis en proberen nu ook na de bouw nog het gelijk aan hun zijde te krijgen.

Begin 2018 werd een verzoek ingediend voor een herziening van het bestemmingsplan voor het vrieshuis. Het gebouw zou te hoog zijn en niet in de omgeving passen. 

Achterhoek