Volledig scherm
Hulpdiensten op de N317 na de ernstige aanrijding. © Persbureau Heitink

Vrouw (57) uit Bronckhorst reed door na dodelijk ongeluk Doesburg

De automobilist die vrijdagmiddag een auto aanreed op de N317 in Doesburg en vervolgens doorreed, is een 57-jarige vrouw uit de gemeente Bronckhorst. Bij het ongeluk kwam een 80-jarige vrouw om het leven. Aanvankelijk werd gedacht dat het ongeluk opzettelijk werd veroorzaakt, maar daar gaat de politie nu niet meer vanuit. 

De auto met vier inzittenden werd vrijdagavond rond 17.00 uur van achteren aangereden, schoot van de weg, sloeg over de kop en belandde in de berm. Daarna reed de andere betrokken automobilist er vandoor. 

Een 80-jarige vrouwelijke passagier kwam om het leven. Een 81-jarige man ligt in het ziekenhuis, zijn toestand is onbekend. Een 49-jarige man en een 51-jarige vrouw raakten lichtgewond. De slachtoffers zijn allemaal afkomstig uit Velp. 

Op de ongevalsplek zijn verschillende onderdelen van de auto in kwestie gevonden, een zwarte stationwagen. Op basis van die sporen heeft de politie zicht gekregen op de 57-jarige bestuurder. ,,Na gesprekken met de mevrouw gaan we niet meer uit van opzet’’, zegt een woordvoerder van de politie. De oorzaak van het ongeluk en waarom de 57-jarige vluchtmisdrijf pleegde, blijft een groot vraagteken. 

De politie doet verder geen mededelingen. ,,Het onderzoek loopt nog.’’

Achterhoek