Een van de proefchicanes die de gemeente Bronckhorst plaatste op de Wildenborchseweg in Vorden. Vanaf begin april heeft de weg dertien permanente snelheidsremmers (chicanes en verkeersdrempels).
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de proefchicanes die de gemeente Bronckhorst plaatste op de Wildenborchseweg in Vorden. Vanaf begin april heeft de weg dertien permanente snelheidsremmers (chicanes en verkeersdrempels). © Archief/Arjan Gotink

Wildenborchseweg Vorden wordt ‘eindelijk’ veiliger gemaakt

De smeekbeden van aanwonenden om de Wildenborschseweg - tussen Vorden en Lochem - veiliger te maken, zijn verhoord door de gemeente Bronckhorst. Het Vordense gedeelte van de weg gaat de komende maanden op de schop. De werkzaamheden duren van 24 februari tot 3 april. De Wildenborchseweg is gedurende die periode afgesloten voor doorgaand verkeer.

De weg wordt flink onder handen genomen en het verkeer wordt omgeleid via een aangegeven route. In totaal komen er dertien permanente snelheidsremmers in de weg, waaronder twee nieuwe chicanes en enkele nieuwe verkeersdrempels. Fietsers kunnen straks zonder stoppen langs de chicanes fietsen en komen daardoor niet in het gedrang met gemotoriseerd verkeer in de chicane.

Achterhoek