Volledig scherm
© Thinkstock

Zorghotel Klooster van Kranenburg failliet

KRANENBURG- De rechtbank in Zutphen heeft maandag de eigenaar van groepshotel Klooster van Kranenburg failliet verklaard.

Het faillissement is aangevraagd door Klooster Kranenburg BV, eigenaar van het beeldbepalende pand in Kranenburg. Eigenaar Jan Dijkman van Klooster Kranenburg BV laat weten dat er meerdere partijen faillissement hebben aangevraagd. Het faillissement betekent het einde voor het hotel van uitbaters Jeroen en Danielle Timmers.

De twee startten in 2013 met hun onderneming na een grondige renovatie van het voormalige Franciscanenklooster. Voor die tijd stond het pand jaren leeg, nadat het tussen 1999 en 2002 fungeerde als opvangcentrum voor asielzoekers.

  1. Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is van plan om toe te staan dat treinen op het spoortraject tussen Zutphen en Lichtenvoorde meer geluid mogen produceren. Langs een groot deel van dat traject van ongeveer 32 kilometer is sinds vorig jaar sprake van overschrijding van de geluidsnormen, heeft Prorail geconstateerd. Op verzoek van de spoorbeheerder wordt daarom nu voorgesteld om de geluidproductieplafonds op veel meetpunten te verhogen, waardoor het lawaai alsnog is toegestaan.

Achterhoek