Volledig scherm
Openluchtbad In de Dennen in Vorden. © Jan Houwers

Zwembad Vorden hekelt man die badgasten filmt: 'Bezoekers hebben recht op een beetje privacy'

Een man die 3,5 minuut lang ongegeneerd badgasten filmt. Het was voor zwembad In de Dennen in Vorden reden om in te grijpen. ,,De bezoekers hebben recht op een beetje privacy", zegt voorzitter Marion van Beelen.

Badgasten liggen te zonnen, lopen over het terrein en gaan van de glijbaan. Jong en oud zijn op de film vastgelegd tijdens de rondgang van de man om het bad.  Enkele gasten kijken ongemakkelijk in de camera. De discussie met de badmeester die de man vraagt om te stoppen, is ook op film vastgelegd. 

Overduidelijk

,,Het is prima als ouders een foto maken van hun kinderen of die kort filmen", vindt Van Beelen. Zij beseft dat vrijwel iedereen op het terrein een telefoon bij zich heeft en de gezelligheid regelmatig vastlegt, om het met bekenden te delen. ,,In het voorbijgaan kan een ander in beeld komen. Maar deze man is overduidelijk meer met de gasten bezig dan met zijn eigen kinderen. Dat is niet de bedoeling. Als gast wil je niet uitgebreid op andermans materiaal staan."

Volgens de voorzitter is het de eerste keer dat een gast op deze manier ongewenst gedrag vertoont. ,,Ik ben blij dat het gezien is", aldus Van Beelen ,,en de badmeester er wat van gezegd heeft. Wij krijgen positieve reacties van bezoekers." Dat blijkt ook uit de reacties onder een bericht over het vooral op de Facebookpagina van het zwembad.

Ondoordacht

In de huisregels van het zwembad staat geen filmverbod. Zo'n verbod wordt na dit voorval niet in de regels opgenomen, stelt Van Beelen. ,,Je moet niet alles in regels willen vervatten", vindt de voorzitter. ,,Wij gaan er vanuit dat het niet vaak voorkomt. Ik heb geen idee of de man verkeerde bedoelingen heeft met het filmpje. Ik denk eerder dat het ondoordacht was." 

 1. B&b-ondernemer Jalbert Kuijper: ‘Je kunt niet alles bij het oude laten’
  PREMIUM
  video

  B&b-ondernemer Jalbert Kuijper: ‘Je kunt niet alles bij het oude laten’

  Na veel politiek gekrakeel mag ondernemer Jalbert Kuijper in Klein Dochteren – een buurtschap bij Lochem - acht kamers in zijn bed and breakfast realiseren. Het voornemen stuit bij enkele buren op fors verzet. Het is dan ook vrijwel zeker dat ook de Raad van State zich nog over de bestemmingsplanwijziging mag buigen. Voor het eerst doet Kuijper zelf zijn zegje over de kwestie. ,,Ik ben vooral heel verwonderd’’
 2. Verloskundepraktijk Anouk (28) en Renske (34) op prominentere plek in Vorden: ‘Niet iedereen die binnenloopt, is zwanger’
  PREMIUM

  Verloskun­de­prak­tijk Anouk (28) en Renske (34) op prominente­re plek in Vorden: ‘Niet iedereen die binnen­loopt, is zwanger’

  Anouk Spreij-Hobelman wrijft over haar al behoorlijk bolle buik. Is ze net met medeverloskundige Renske van der Most-Roelofsen onder de naam Zorgvoorgroei verhuisd naar een praktijk in het voormalig pand van de Vordense wereldwinkel, valt ze voor vier maanden weg vanwege zwangerschapsverlof. Oh ironie... Vervanging is geregeld, in de persoon van Thirsa de Graaf. ,,En ik ga Anouk helpen bij de bevalling’’, zegt Renske. Beide dames zijn in hun nopjes met de verhuizing naar de Kerkstraat in het centrum van Vorden. Daar ontstaat een ‘community’ op het gebied van verloskunde en baby- en kinderverzorging.

Achterhoek