Volledig scherm
Openluchtbad In de Dennen in Vorden. © Jan Houwers

Zwembad Vorden hekelt man die badgasten filmt: 'Bezoekers hebben recht op een beetje privacy'

Een man die 3,5 minuut lang ongegeneerd badgasten filmt. Het was voor zwembad In de Dennen in Vorden reden om in te grijpen. ,,De bezoekers hebben recht op een beetje privacy", zegt voorzitter Marion van Beelen.

Badgasten liggen te zonnen, lopen over het terrein en gaan van de glijbaan. Jong en oud zijn op de film vastgelegd tijdens de rondgang van de man om het bad.  Enkele gasten kijken ongemakkelijk in de camera. De discussie met de badmeester die de man vraagt om te stoppen, is ook op film vastgelegd. 

Overduidelijk

,,Het is prima als ouders een foto maken van hun kinderen of die kort filmen", vindt Van Beelen. Zij beseft dat vrijwel iedereen op het terrein een telefoon bij zich heeft en de gezelligheid regelmatig vastlegt, om het met bekenden te delen. ,,In het voorbijgaan kan een ander in beeld komen. Maar deze man is overduidelijk meer met de gasten bezig dan met zijn eigen kinderen. Dat is niet de bedoeling. Als gast wil je niet uitgebreid op andermans materiaal staan."

Volgens de voorzitter is het de eerste keer dat een gast op deze manier ongewenst gedrag vertoont. ,,Ik ben blij dat het gezien is", aldus Van Beelen ,,en de badmeester er wat van gezegd heeft. Wij krijgen positieve reacties van bezoekers." Dat blijkt ook uit de reacties onder een bericht over het vooral op de Facebookpagina van het zwembad.

Ondoordacht

In de huisregels van het zwembad staat geen filmverbod. Zo'n verbod wordt na dit voorval niet in de regels opgenomen, stelt Van Beelen. ,,Je moet niet alles in regels willen vervatten", vindt de voorzitter. ,,Wij gaan er vanuit dat het niet vaak voorkomt. Ik heb geen idee of de man verkeerde bedoelingen heeft met het filmpje. Ik denk eerder dat het ondoordacht was." 

  1. Vordense Mariëlle fietst honderden kilometers om haar hartsvriendin Marije te gedenken
    PREMIUM

    Vordense Mariëlle fietst honderden kilometers om haar hartsvrien­din Marije te gedenken

    Wat ooit begon als een intieme gedenkrit voor haar hartsvriendin Marije Gudde, is uitgegroeid tot een grote fietstocht voor het goede doel. De Vordense Mariëlle Klein Brinke stond in 2015 aan de wieg van HeavensRide. Ze fietste toen op 29 juni - de sterfdag van Marije - samen met haar man Ferdy een kilometertje of 100 ter nagedachtenis aan Marije. Op vrijdag 28 juni rijdt de 36-jarige Vordense samen met enkele andere diehards 400 kilometer: van Vorden naar het Groningse Uithuizermeeden en weer terug. De opbrengst van de tocht gaat naar Hospice Zutphen.

Achterhoek