1. Hugo de Jonge is Apeldoorn dankbaar voor pioniersrol flexwoningen: ‘Aan de slag zou ik zeggen’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  4

  Hugo de Jonge is Apeldoorn dankbaar voor pioniers­rol flexwonin­gen: ‘Aan de slag zou ik zeggen’

  Apeldoorn als sprekend voorbeeld voor de rest van Nederland. Minister Hugo de Jonge is maar wat blij dat Apeldoorn in de nieuwe wijk Beekbergsebroek plaats wil bieden voor 200 flexibele woningen. ,,Het oplossen van het woningtekort is een enorme klus’’, zegt De Jonge. ,,Dat jullie dit durven en de mouwen opstropen spreekt mij zeer aan. Aan de slag, zou ik zeggen.’’
 2. Dit bekende Brummense ‘kasteel’ is voor miljoenen verkocht aan horecareus: ‘Het ging niet meer’
  PREMIUM
  6

  Dit bekende Brummense ‘kasteel’ is voor miljoenen verkocht aan horecareus: ‘Het ging niet meer’

  41 kamers, een restaurant, meerdere bars en lounges, een wijnkelder, terrassen, conferentie- en feestzalen en een 9-holes golfbaan. Het Brummense kasteel Engelenburg is gerust een exclusieve locatie te noemen en zelfs bij het koningshuis in trek. Toch doet Anton de Lange uit Zutphen (72), al 35 jaar eigenaar van het landhuis, zijn ‘levenswerk’ nu van de hand. ,,Heb me eigenlijk altijd voorgenomen het niet te verkopen.”
 1. Wordt fietsroute onveilig? Apeldoorn vraagt politie advies, na zorgen uit omgeving
  PREMIUM
  8

  Wordt fietsroute onveilig? Apeldoorn vraagt politie advies, na zorgen uit omgeving

  Is het inderdaad vragen om ongelukken? De gemeente Apeldoorn wil bij het opknappen van de fietsroute naar de gemeentegrens met Epe op sommige kruispunten fietsers voorrang geven, op andere punten het kruisende verkeer. Daarover werd alarm geslagen door de dorpsraad Wenum-Wiesel en ook politiek is er het nodige over te doen. Wethouder Marco Wenzkowski belooft nu eerst advies te zullen vragen aan de politie.