1. De pijn in ziekenhuis Zutphen is onvermijdelijk, zegt Pier Eringa: ‘We kunnen het niet langer betalen’
  PREMIUM
  interview
  26

  De pijn in ziekenhuis Zutphen is onvermijde­lijk, zegt Pier Eringa: ‘We kunnen het niet langer betalen’

  Het ziekenhuis in Zutphen is alsnog kind van de rekening. Zeven maanden nadat de raad van bestuur van Gelre ziekenhuizen al het personeel informeerde over het besluit tot behoud van onder andere acute zorg en de kraamafdeling in Zutphen, gaat nu toch het mes in de organisatie. Pier Eringa, net drie weken bestuursvoorzitter, zegt dat er geen andere optie meer is.
 2. Wim (75) begeleidde zijn laatste groep naar Midwinter Marathon: 'Tijd om stokje over te dragen'
  indebuurt.nl

  Wim (75) begeleidde zijn laatste groep naar Midwinter Marathon: 'Tijd om stokje over te dragen'

  Een snelle rekensom leert dat Wim van Beek (75) in twintig jaar minimaal tweeduizend mensen aan het hardlopen heeft gekregen. Maar tel je alle loopclubjes erbij op dan zijn het er effectief vast nog veel meer. Helaas dwingt een versleten heup hem nu te stoppen met hardlopen en het geven van trainingen bij Atletiekvereniging AV’34: “Inmiddels ben ik ook 75 en is het gewoon tijd om het stokje over te dragen”.
 1. Panden in Zutphen en Terwolde van failliet vastgoedfonds verkocht: miljoenen verdampt
  PREMIUM
  3

  Panden in Zutphen en Terwolde van failliet vastgoed­fonds verkocht: miljoenen verdampt

  De bijna driehonderd mensen die hun spaargeld hebben belegd in het failliete vastgoedfonds Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds (EZG) uit Deventer hebben nog altijd geen euro teruggezien van hun belegging. Veel geld lijkt er ook niet meer te verdelen: van de 7,4 miljoen euro die EZG ophaalde bij investeerders, is na verkoop van panden in Zutphen en Terwolde nog slechts 1,2 miljoen over. De rest is verdampt.
 2. Voorlopig streep door hulpreis van Mikail en Gazi naar rampgebied in Turkije, ‘maar we geven nog niet op’
  PREMIUM
  update
  1

  Voorlopig streep door hulpreis van Mikail en Gazi naar rampgebied in Turkije, ‘maar we geven nog niet op’

  Ondernemers Gazi Kaya en Mikail Unal uit Apeldoorn willen met tientallen vrienden en kennissen naar het door de aardbeving getroffen gebied in Turkije, maar krijgen voorlopig geen toestemming van de Turkse overheid om te gaan. ,,Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt, we moeten iets doen, maar Turkije zegt nu alleen behoefte aan medisch geschoolde mensen te hebben.”