Volledig scherm
De 97-jarige mevrouw met haar helikopterpiloot. © Domus Magnus

97-jarige beleeft droomvlucht in helikopter boven Brummen

Je moet het maar durven: op 97-jarige leeftijd een helikoptervlucht maken. Een bewoonster van woonzorglocatie Landgoed Klein Engelenburg deed het. Ieder jaar mogen alle bewoners van Domus Magnus een wens doen en soms worden mooie wensen als deze in vervulling gebracht.

De bejaarde vrouw werd in de helikopter getild en het avontuur kon beginnen. ,,Wat was het fantastisch", reageert ze na de vlucht. ,,Ik had er nog wel uren in kunnen zitten. De volgende keer in een straaljager!"

Uniek

Ze heeft al eens in een zweefvliegtuigje en een heteluchtballon gezeten, maar een helikoptervlucht stond nog op het lijstje. ,,Wat een bijzondere vlucht", vindt piloot Harm. ,,Het was erg leuk om deze mevrouw er bij te hebben."

Hij vat de vlucht als volgt samen: ,,Het is uniek dat een dame met deze leeftijd nog mee de lucht in durft. Vaak zie je dat mensen op zo’n hoge leeftijd niet meer zo’n behoefte hebben aan een helikoptervlucht. Zij is daarmee absoluut één van de oudste passagiers die ik heb mogen vliegen.”

Het is geen grap

Toen ze erachter kwam dat de helikoptervlucht daadwerkelijk zou plaatsvinden, dacht ze eerst dat het een grap was. “Dat ik dit nog mag meemaken op mijn leeftijd!”, aldus mevrouw, wie niet met naam genoemd wil worden. Alle krachten werden gespaard, daarom ging de bewoonster eerder deze week niet mee met een bustochtje.

Kleine wensen, grote wensen

De wensen aan Domus Magnus zijn lang niet altijd zo groot als deze. Het kan ook een bezoekje aan een familielid zijn of het eten van een visje op het strand.

Zutphen