Jongeren Elena Sluimer (links) en Deborah de Grutter (rechts) zijn al lang op zoek naar een sociale huurwoning. Elena woont inmiddels antikraak in voormalig zalencentrum Concordia.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren Elena Sluimer (links) en Deborah de Grutter (rechts) zijn al lang op zoek naar een sociale huurwoning. Elena woont inmiddels antikraak in voormalig zalencentrum Concordia. © Jeroen Jazet

Als jongere op zoek naar een plek in Brummen: 23-jarige Elena en Deborah wachten wanhopig op een woning

Tien jaar en elf maanden, dat is de gemiddelde inschrijfduur van een Brummenaar voordat zij een sociale huurwoning vinden. Het hoogste van alle deelnemende Gelderse gemeentes in een recent onderzoek. Vooral jongeren zijn de dupe. De 23-jarige Elena Sluimer en Deborah de Grutter zijn al lang op zoek. ,,Deze cijfers verbazen me niks, maar het blijft triest.”

  1. Lucratieve flitspaal bij Zutphense wijk De Hoven weg door aanleg rondweg met 2 rotondes, maar komt-ie terug?
    PREMIUM

    Lucratieve flitspaal bij Zutphense wijk De Hoven weg door aanleg rondweg met 2 rotondes, maar komt-ie terug?

    Het was een roemruchte flitspaal die de Nederlandse schatkist veel geld opleverde. De paal aan de N345/Weg naar Voorst bij de Zutphense wijk De Hoven bracht tonnen aan boetegeld van snelheidsovertreders in het laatje. Dat is verleden tijd. De lucratieve flitspaal is weggehaald vanwege de aanleg van een nieuwe rondweg om De Hoven en keert zeer waarschijnlijk niet meer terug.

Zutphen