Brummen Renate Werkman van Stichting Philadelphia en koordirigente Ingrid Kuipers die een samenwerking zijn aangegaan. Brummen
Koordirigente Ingrid Kuiper en Renate Werkman van stichting Philadelphia zijn een samenwerking aangegaan.
Volledig scherm
Brummen Renate Werkman van Stichting Philadelphia en koordirigente Ingrid Kuipers die een samenwerking zijn aangegaan. Brummen Koordirigente Ingrid Kuiper en Renate Werkman van stichting Philadelphia zijn een samenwerking aangegaan. © RONNY TE WECHEL

Ambitieus Cantari hoopt bewoners
Philadelphia in Brummen prettig te prikkelen

Een zoektocht naar een (repetitie)ruimte voor haar nieuwe koor Cantari leverde de Zutphense dirigente Ingrid Kuipers een onvermoede samenwerking op. Vanaf dinsdag 3 oktober gaat Cantari eenmaal per week aan de slag in het Trefhûs, een fonkelnieuw gebouw van Stichting Philadelphia in Brummen. 

 1. Energieconciërge Henri (65) helpt Brummenaren aan een duurzame woning: ‘Had nog zin om iets leuks te doen’
  PREMIUM
  Video

  Energiecon­cië­r­ge Henri (65) helpt Brummena­ren aan een duurzame woning: ‘Had nog zin om iets leuks te doen’

  Je huis verduurzamen? Veel mensen weten niet waar te beginnen. Uit alle hoeken duiken adviseurs op en in heel het land lopen gratis coaches rond. Brummen doet het anders. De gemeente heeft energieconciërges in het leven geroepen, speciaal voor iedereen die geen koophuis heeft. Henri Bosveld (65) mag het spits afbijten. „We helpen mensen om energiebewuster te worden.”
 2. Onduidelijkheid blijft over mogelijke vervuiling oude vuilstort Eerbeek: eigenaar begint onderzoek
  PREMIUM

  Onduide­lijk­heid blijft over mogelijke vervuiling oude vuilstort Eerbeek: eigenaar begint onderzoek

  Nog steeds is er veel onduidelijkheid over mogelijke vervuiling op de oude vuilstort in Eerbeek. Op de plek zijn staalslakken gestort om een zonnepark mogelijk te maken. De vraag blijft of de juiste voorwaarden zijn toegepast bij het afdekken daarvan. GroenLinks Brummen stelde tot twee keer toe vragen, maar is nog steeds niet tevreden met de antwoorden. ,,Ik word er heel onrustig van.”

Zutphen