Autospiegels sneuvelen op ‘dodenweg’, toch twijfelt Brummen over snelheidsverlaging: ‘Heel apart’

met videoDe maximumsnelheid op de beruchte ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal moet verlaagd worden van 80 naar 60 kilometer per uur. Toch kunnen bewoners in Eerbeek nog niet te vroeg juichen. Brummen wil op het stuk langs de Dierenseweg de snelheid van 80 km/u handhaven. ,,Je wordt regelmatig uitgescholden of weggetoeterd.”

5 reacties

 • T. Cleton

  2 maanden geleden
  Te veel aanpassingen ten koste van natuur en landschap? Maar aan de andere kant van het kanaal gooien we weet ik hoeveel weilanden vol met zonnepanelen want dat gaat niet ten koste van natuur en landschap. Maar als het om veiligheid gaat is dat kleine stukje natuur en landschap ineens wel belangrijk? Ben benieuwd welke aanpassingen de projectgroep dan allemaal tegenstaat. Ik blijf erbij dat het hele kanaal aangepast moet worden zoals het stuk bij dieren als je er iets “veiligs” van wil maken.
 • JH Smeets

  2 maanden geleden
  Het is gewoon een weg waar je je aandacht bij het verkeer moet houden, dus opletten er is niks mis met die weg.
 • Liesbeth Schut

  2 maanden geleden
  Ik rij 12x per week over die weg en waar ik me het meest aan stoor, naast asociaal rijgedrag, is steeds weer wisselen van snelheid. Wat mij betreft wordt de hele route 60, 70 óf 80 km/h. Ik denk dat dat al heel veel scheelt.
 • Dick Meerdink

  2 maanden geleden
  Zoals ik al eerder schreef, bij 60 km worden de aanrijdingen niet minder, eerder meer doordat er altijd een categorie is die gaat inhalen, of het nu wel of niet mag want 60 km is voor hen te langzaam.
 • Ap de Groot

  2 maanden geleden
  Moeten eens meer controleren op aso gedrag ik rijd er regelmatig Gewoon 80 km laten Oorzaak van de meeste ongelukken komt door afleiding van mobieltje en drank