Bijeenkomst over nieuwe dorpsraad geheel Brummen

BRUMMEN - Een brug over de N348, verbetering van het centrum, de aanleg van een rondweg:er speelt genoeg in het dorp Brummen. Alleen al daarom is een krachtige dorpsraad welkom, vindt een aantal mensen.

Brummen kende enkele jaren geleden nog vier wijkraden, nu nog een. De overgebleven Wijkraad Brummen Centraal wil dat elke Brummenaar een dergelijk platform heeft om bij aan te kloppen. Daarom is de afgelopen tijd gewerkt aan het idee een dorpsraad voor heel Brummen op te tuigen.

De hoop is dat die 'een echte brug is tussen bewoners en gemeente en politiek'. De bedoeling is dat de dorpsraad op 1 januari begint. De werkwijze moet zich ontwikkelen in een proefperiode van één tot twee jaar. De plannen komen dinsdagavond aan de orde tijdens een bijeenkomst in het koetshuis naast het gemeentehuis (aanvang 20 uur).

  1. Brummen maakt werk van verbeteren jeugdhulp

    Brummen maakt werk van verbeteren jeugdhulp

    De jeugdhulp in de gemeente Brummen kan op enkele belangrijke gebieden beter. Dat blijkt uit de uitkomsten van een cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau BMC. Vooral over de toegankelijkheid van jeugdvoorzieningen en de kwaliteit en kennis van de hulpverleners is een significant deel van de respondenten ontevreden. Wethouder Jolanda Pierik belooft beterschap. ,,We gaan werken aan verbetering op een aantal speerpunten.''

Zutphen