Kinderen uit arme gezinnen hebben meestal niet de luxe om te shoppen. Met de Fashioncheque die de Brummense kinderen krijgen kunnen ze wel nieuwe dingen kopen.
Volledig scherm
Kinderen uit arme gezinnen hebben meestal niet de luxe om te shoppen. Met de Fashioncheque die de Brummense kinderen krijgen kunnen ze wel nieuwe dingen kopen. © ANP XTRA

Bijna 200 gezinnen in Brummen krijgen cheque voor kinderkleren

Als je als gezin moet rondkomen van zeventig of honderd euro in de week, schieten kleren en schoenen voor de kinderen er vaak bij in. De gemeente Brummen speelt daar op in: alle kinderen van 172 arme gezinnen krijgen een kledingcheque.

 1. Tuin van Arjen in Hall is plotseling bedevaartsoord voor vogelspotters: kijk, daar zit de roze spreeuw!
  PREMIUM

  Tuin van Arjen in Hall is plotseling bedevaarts­oord voor vogelspot­ters: kijk, daar zit de roze spreeuw!

  De achtertuin van Arjen Werkman in Hall is sinds dinsdag een bedevaartsoord voor vogelspotters. Daar, in de kersenboom, eet de roze spreeuw sinds dinsdagochtend zijn buikje rond aan het felrode fruit. De kleine fladderaar is het neusje van de zalm voor vogelfans. Dat de spreeuw wordt gespot in zijn fraaie ‘zomerkleed’ - met een prachtig roze gekleurd borstje - is uiterst zeldzaam.
 2. Brummense melkveehouder deelt succesrecept voor gezonde melk
  PREMIUM

  Brummense melkveehou­der deelt succesre­cept voor gezonde melk

  Vlinderbloemige planten, rode klaver, mestwormen, lieveheersbeestjes en boerenzwaluwen. De diversiteit aan planten en dieren die melkveehouder Jan Willem Breukink dagelijks tegenkomt op zijn land in Brummen is groot. Het is het resultaat van zijn overstap op natuurinclusieve landbouw. Hij wordt in deze aanpak gesteund door de gemeente Brummen die zich deze week heeft aangesloten bij het Platform Natuurinclusieve landbouw Gelderland.

Zutphen