Niels Moshagen (l) en Jaap Fris willen miljoenen euro’s ophalen om zo hun droomboerderij te kunnen realiseren.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Moshagen (l) en Jaap Fris willen miljoenen euro’s ophalen om zo hun droomboerderij te kunnen realiseren. © archief/Ronald Hissink

Boeren Niels en Jaap doen het anders, maar hebben daar miljoenen euro’s voor nodig: ‘Ik geloof erin’

Met VideoEen boerderij met minimaal gebruik van landbouwmachines, maar met een gezonde bodem die goed is voor plant en dier. Dat streven nieuwe boeren Niels Moshagen en Jaap Fris na in Empe. Ze hebben bijna 3 miljoen euro nodig om op eigen benen te staan. ,,Door de oorlog in Oekraïne is het terugpakken van de regie op de voedselproductie alleen maar belangrijker geworden.’’

11 reacties

 • Leo Vriend

  2 maanden geleden
  Telen op compost en houtsnippers, dat zijn nogal aanvoerposten, onnatuurlijk en absoluut niet duurzaam, houtsnippers maken kost nogal wat fossiele energie, of mag dat in dit geval wel?
 • Henk Zweers

  2 maanden geleden
  Bij een prijs van € 60.000 per hectare, kom je op een bedrag van € 1.080.000. Waarvoor heb je dan die andere kleine 2 miljoen € nodig. Het concept lijkt mij dan financieel niet goed onderbouwd.
 • klaas Bron

  2 maanden geleden
  Prima om lokaal zo iets te ondernemen en lijkt op wat Geert van der Veer bedenker vh concept Herenboeren al op meerdere plaatsen in Nederland effectief heeft vorm gegeven. Mis in het voorstel van Niels en Jaap de deugdelijkheid van het plan en roepen dat je groot geld (3 mln) nodig bent is geen garantie dat het plan gaat werken en veelal de opmaat voor het omgekeerde. Laat eerst zien dat je concept deugt op kleinere schaal en bovenal leer van de operationele grotere voorbeelden zoals genoemd.
 • B Burlage

  2 maanden geleden
  Mooi initiatief. Ga eens praten met coöperatie 'Land van Ons' ik kan me voorstellen dat er veel raakvlakken zijn.
 • K Bosman

  2 maanden geleden
  Uit vorig bericht blijkt het om 18 hectare te gaan gekocht met hulp van stichting. En hebben ze dus al 3 miljoen nodig om het rendabel te maken. Waar heb je dan 3 miljoen voor nodig als je het meeste met handgereedschap wil bewerken. Geen kunstmest of iets nodig. Hoeveel mensen kunnen omgerekend jaar rond dan eten van 18 hectare.
 1. Gaat woningbouw op veelbesproken Burgersterrein in Eerbeek nou toch echt gebeuren? ‘Duurt wel erg lang’
  PREMIUM
  1

  Gaat woningbouw op veelbespro­ken Burgerster­rein in Eerbeek nou toch echt gebeuren? ‘Duurt wel erg lang’

  Al jaren wordt erover gesproken. Eerst voor de bouw van een logistiek centrum, daarna voor woningbouw. Toch is er nog steeds alleen een leeg veld te zien op het veelbesproken Eerbeekse Burgersterrein. Partijen vroegen het gemeentebestuur begin dit jaar te kijken naar woningbouw. Bijna een jaar later is nog niks gebeurd, daarom probeert de raad het nu opnieuw. ,,Zo moeilijk kan het niet zijn.”