Volledig scherm
Burgemeester Alex van Hedel opende de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Brummen in een badjas en met bokshandschoenen in een boksring. © Leontine van Geffen-Lamers

Boksende burgemeester Brummen ‘waarschuwt’ criminelen

Burgemeester Alex van Hedel wil uitdragen dat criminelen zich bedreigd moeten voelen door een burgemeester. Dit sprak de burgervader van Brummen op ludieke wijze uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Brummen.

Gekleed in een badjas en met bokshandschoenen deed hij zijn nieuwjaarstoespraak in een boksring in de hal van het gemeentehuis. ,,Een burgemeester met bokshandschoenen doet meer recht aan zijn uitgebreide taak als crimefighter. Ik wil niet behoren tot de groep 25 procent bedreigde burgemeesters, maar wil uitdragen dat liefst nog meer dan tenminste 25 procent van de criminelen, zich bedreigd moet voelen door de burgemeester’’, aldus van Hedel. 

Vredelievend

,,Voor de rest ben ik vredelievend en uw burgervader. Ik verruil mijn outfit daarom graag voor een feestelijke’’, vervolgde Van Hedel, waarna hij in in zijn gebruikelijke kleding zijn toespraak vervolgde. De opvallende opening van zijn nieuwjaarstoespraak kwam voort uit het thema van dit jaar. De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Brummen stond in het teken van sport. 

Verhaal gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Burgemeester Alexander van Hedel tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in de hal van het gemeentehuis van Brummen. © Leontine van Geffen-Lamers

Passend bij het thema huldigde Van Hedel een drietal sporters uit de gemeente Brummen. Sam Ligtlee, die tijdens het Europees Kampioenschap baanwielrennen brons won,  was één van deze drie sporters. Hij  mocht de boksring inkomen samen met zijn zus Ellis Ligtlee. De Eerbeekse Olympisch kampioene maakte op de valreep van 2018 bekend te stoppen als baanwielrenster. Naast het tweetal werd ook Robert de Haan naar voren geroepen, nadat hij zich afgelopen jaar als 12-jarige kroonde tot wereldkampioen karten. 

Van Hedel liet ook zijn waardering blijken voor de in 2019 vertrekkende vier bestuursleden van stichting Sportkompas. ,,Hoewel het op dit moment een politiek issue is binnen de gemeenteraad, en in politiek opzicht heb ik daar met nadruk geen enkel inhoudelijk oordeel over, wil ik benoemen dat de bestuursleden van de Stichting Sportkompas grote waardering verdienen voor hun jarenlange inzet voor sport in Brummen in het algemeen’’, aldus Van Hedel.

Volledig scherm
Sam Ligtlee, Robert de Haan en Ellis Ligtlee werden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Brummen gehuldigd voor sportieve prestaties. © Leontine van Geffen-Lamers
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Zutphen