Brand in clubhuis hondenvereniging Eerbeek: 'Dit is niet te geloven'

Bij de brand in het clubhuis van hondenvereniging De Verdedigers in Eerbeek is het hele meubilair verloren gegaan. Ook zijn vier bijtpakken ter waarde van minimaal 1000 euro per stuk in vlammenzee verwoest.

De hondenvereniging trainde twee keer in de week met eigen honden op het terrein. De honden van de zes leden werden uitgeleend aan de politie. Trainen zit er voorlopig niet meer in voor De Verdedigers.

Het is onbekend wat de oorzaak is. De politie sluit brandstichting niet uit. “Het is nog kijken wat de oorzaak is. Het zou ook kortsluiting kunnen zijn”, meldde de politie. Ook voor De Verdedigers zelf blijft het gissen. ,,Het is de vraag of überhaupt duidelijkheid wordt hoe dit gebeurd kan zijn. We kunnen niets anders dan afwachten. Dit is niet te geloven”, treurde Richard Storteboom, secretaris van de hondenvereniging.

Rond 07.00 uur brak de brand uit in het clubgebouw van de particuliere politiehondenvereniging. Het gebouw stond in de bossen aan de D.W. van Vreeswijklaan. Op het moment dat de brandweer ter plaatse kwam, stond het clubgebouw al in lichterlaaie. Zij kon het clubgebouw niet redden.

Het uitgebrande gebouw stond in de bossen aan de D.W. van Vreeswijklaan in Eerbeek.
Volledig scherm
Het uitgebrande gebouw stond in de bossen aan de D.W. van Vreeswijklaan in Eerbeek. © Persbureau Heitink

Zutphen