Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Broertje van gouden Olympiër grijpt zelf goud, bij de juwelier

EERBEEK/ZUTPHEN - Zijn zus greep goud tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en maandag werd Sam L. (18) uit Eerbeek veroordeeld omdat hij goud pakte tijdens zijn stage bij de plaatselijke juwelier.

De rechter legde L., zelf een talentvol wielrenner, een werkstraf op van 90 uur. Ook moet hij ruim 1200 euro schadevergoeding betalen. Zijn advocaat vond het een forse straf. De jonge Eerbekenaar is volgens haar al zwaar gestraft omdat zijn daad als een lopend vuurtje door het dorp ging, juist omdat zijn zus zo’n bekende topsportster is. Voor de politierechter was het geen reden voor een lagere straf. „Ik weet dat u een beroemde zus heeft en dat het daarom extra zwaar is, maar u hebt dat goud gestolen. Bovendien reken ik het u zwaar aan dat u het vertrouwen van de juwelier heeft beschaamd.”

Sam L. ging berekenend te werk tijdens zijn stage. Als hij alleen in de zaak was, pakte hij de bak met oud goud uit de la, grist er een handvol uit en stopte het in zijn broekzak. Echt rijk wordt hij er niet van, naar eigen zeggen levert het goud hem in totaal 900 euro op.

Zutphen