Het gemeentehuis van Brummen
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis van Brummen © archief/Ruben Meijerink

Brummen kijkt naar fonds voor inwoners in financiële nood: ‘Dreigen in acute problemen te komen’

Voor inwoners die in financiële problemen komen door de extreem gestegen energieprijzen wil Brummen een noodfonds instellen. Daarbij moeten ook middeninkomens worden betrokken. Dat blijkt uit de gemeenteraadsvergadering van Brummen, waarin de begroting werd besproken. ,,We hoeven niet alles op te vangen, maar zodra basisvoorzieningen in het gedrang komen moeten we iets doen.”

2 reacties

 • M.C. Fels

  3 maanden geleden
  Maar de overheid heeft toch al dat prijsplafond ingesteld? Dan kan het wel zijn dat je nog steeds meer moet betalen, in mijn geval een verdubbeling, maar de mensen kunnen toch zelf ook wel wat doen? De temperatuur fors naar beneden, en anderszins de tering naar de nering zetten. Al die fondsen voorkomen dat mensen zelfredzaamheid tonen.
 • H. Hove

  3 maanden geleden
  Noodfonds? De gemeente Brummen kan zelf amper de broek hoog houden😂
 1. Roulerende ‘toverstaffen’ moeten zorgen dat Zutphenaren elkaar meer helpen
  PREMIUM

  Roulerende ‘toverstaf­fen’ moeten zorgen dat Zutphena­ren elkaar meer helpen

  Amper rond kunnen komen door de gestegen energieprijzen, levensmiddelen die duurder worden en eenzaamheid. Het is voor sommige mensen de bittere realiteit. Veel van hen kunnen wel wat hulp gebruiken, maar durven daar vaak niet om te vragen. Met roulerende ‘toverstaffen’ wil de gemeente Zutphen inwoners aansporen elkaar meer te helpen. ,,We willen mensen inspireren iets voor een ander te doen.”
 2. Chianti-criminelen of Barolo-bende actief in Zutphen? ‘Hier valt niet tegenop te werken’
  PREMIUM
  1

  Chianti-criminelen of Barolo-ben­de actief in Zutphen? ‘Hier valt niet tegenop te werken’

  Wat drie jaar geleden begon als een mooie manier om hun passies samen te brengen, is inmiddels vooral een bron van zorgen voor Luca Caruso en Hein Bijkerk. Hun ‘Willy Wonka-winkel’ in Zutphen met sieraden en exclusieve Italiaanse wijn is sinds de opening in 2020 al drie keer doelwit geweest van inbrekers. Die hebben het voorzien op gouden sieraden én drank. Vorige maand was het wéér.