Volledig scherm
© Thinkstock

Brummen legt flink bedrag toe op lege 'vluchtelingenwoning'

BRUMMEN - Woningstichting Brummen en de gemeente Brummen zijn een stevig bedrag 'kwijt' aan het verspijkeren van woningen voor alleenstaande minderjarige statushouders. Die zullen er echter niet gaan wonen.

Enkele maanden geleden was de druk op gemeenten door de komst van vluchtelingen nog hoog. Er moesten (nood)opvangplekken worden opgezet, en voor vluchtelingen die al de status hebben gekregen om in Nederland te blijven, dienden er woningen te komen. Brummen besloot eerder dit jaar twaalf alleenstaande minderjarigen uit die laatste groep woonruimte te bieden.

Andere situatie
Deze jongeren zouden (begeleid) aan de Gruttostraat en de Geelgorsstraat komen te wonen. De vier betreffende woningen moesten daarvoor worden aangepast. De gemeente Brummen trok geld voor de verbouwing uit en ook de woningstichting nam een deel voor haar rekening. Inmiddels echter is er sprake van een andere situatie. Er komen veel minder asielzoekers naar Nederland dan vorig jaar. Er zijn geen minderjarige statushouders meer in noodopvangen die nog wachten op kleinschalige huisvesting als in Brummen is gerealiseerd. Alle betrokken organisaties hebben daarom besloten het project stop te zetten. Brummen accepteert daarbij ruim 37.000 euro 'verlies'. Woningstichting Brummen legt er zelfs zo'n 100.000 euro op toe, schat directeur Frans Visschedijk. Het zij zo, reageert de directeur nuchter.

Zutphen