Volledig scherm
© ANP

Brummen stelt paal en perk aan happy hours

BRUMMEN Happy hours in horecagelegenheden in Brummen worden aan banden gelegd. Dat is althans de insteek van het college van burgemeester en wethouders.

Horecagelegenheden mogen in de toekomst maar beperkt korting geven.

Het happy hour is een concept in de horeca om gedurende bepaalde tijd - bijvoorbeeld een uur - tegen gereduceerd tarief drank te verkopen. Klanten krijgen dan bijvoorbeeld twee drankjes voor de prijs van één. Happy hours zijn vooral onder jongeren populair.

Horecagelegenheden in de gemeente Brummen mogen in de toekomst tijdens happy hours niet meer dan veertig procent korting geven op de normale prijs van het betreffende drankje, is het plan van het college. Als een glas bier bijvoorbeeld normaal gesproken twee euro kost, moet dat tijdens een happy hour minimaal 1,20 euro zijn.

Het college van burgemeester en wethouders noemt happy hours een 'ongewenst' fenomeen dat ook in Brummen speelt. Volgens burgemeester Niels Joosten passen happy hours niet in het kader van volksgezondheid en beleid dat is gericht op het matigen van alcoholgebruik. De bepaling over happy hours is voor het eerst vastgelegd in gemeentelijk beleid.

De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de nieuwe zogenoemde algemeen plaatselijke verordening en dus ook over de happy hours. Dat gebeurt in april.

Zutphen