De gemeente Brummen heeft nu eindelijk besloten om iets te doen aan de ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal, waar al veel mensen zijn omgekomen. Leo Punt woont er langs en vindt regelmatig brokstukken in de berm bij zijn huis.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Brummen heeft nu eindelijk besloten om iets te doen aan de ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal, waar al veel mensen zijn omgekomen. Leo Punt woont er langs en vindt regelmatig brokstukken in de berm bij zijn huis. © Jeroen Jazet

Brummen wil ‘dodenweg’ langs Apeldoorns Kanaal aanpakken: ‘Eindelijk worden we gehoord’

Al drie brieven stuurde Leo Punt naar de gemeente Brummen over de gevaarlijke weg langs het Apeldoorns Kanaal. De eerste twee zonder succes. Maar nu heeft de gemeenteraad, na een dodelijk slachtoffer op 9 maart, dan eindelijk besloten om te zoeken naar een oplossing om de verkeersveiligheid te verbeteren. ,,Een beetje laat, maar een stap in de goede richting.”

 1. Wat staat daar opeens in de Eerbeekse voortuinen te grazen? ‘Ik kon niet meer stoppen met lachen’
  PREMIUM
  VIDEO
  2

  Wat staat daar opeens in de Eerbeekse voortuinen te grazen? ‘Ik kon niet meer stoppen met lachen’

  Bewoners aan de Papiermakerserf in Eerbeek én shetlander-eigenaar Theo Jansen beleefden een ochtend die ze nog nooit meemaakten. In het holst van de nacht breken vijftien shetlanders van Theo uit en maken een tocht door Eerbeek. Ze belanden in de voortuin van onder meer Kristel Elsebroek en haar zoon. ,,Ik kon niet meer stoppen met lachen. Gelukkig zijn ze veilig terug.’’
 2. Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)
  PREMIUM
  28

  Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)

  Het stoffen mondkapje moet, als het aan het OMT ligt, in de ban. Ook de gekochte blauwe harmonicamaskertjes die je per 50 in de winkel kocht, zijn straks wellicht niet meer voldoende. Vrijdag wordt duidelijk of het kabinet het advies overneemt en mondkapje type 2 de standaard moet worden. Mocht jij voor de troepen uit willen lopen: waar kun je deze mondkapjes bemachtigen?

Zutphen