De gemeente Brummen heeft nu eindelijk besloten om iets te doen aan de ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal, waar al veel mensen zijn omgekomen. Leo Punt woont er langs en vindt regelmatig brokstukken in de berm bij zijn huis.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Brummen heeft nu eindelijk besloten om iets te doen aan de ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal, waar al veel mensen zijn omgekomen. Leo Punt woont er langs en vindt regelmatig brokstukken in de berm bij zijn huis. © Jeroen Jazet

Brummen wil ‘dodenweg’ langs Apeldoorns Kanaal aanpakken: ‘Eindelijk worden we gehoord’

Al drie brieven stuurde Leo Punt naar de gemeente Brummen over de gevaarlijke weg langs het Apeldoorns Kanaal. De eerste twee zonder succes. Maar nu heeft de gemeenteraad, na een dodelijk slachtoffer op 9 maart, dan eindelijk besloten om te zoeken naar een oplossing om de verkeersveiligheid te verbeteren. ,,Een beetje laat, maar een stap in de goede richting.”

  1. In dit ‘spookkasteel’ bij Zutphen moeten mensen tot bezinning komen: ‘Imago past er perfect bij’
    PREMIUM
    1

    In dit ‘spookkas­teel’ bij Zutphen moeten mensen tot bezinning komen: ‘Imago past er perfect bij’

    Verscholen tussen bomen in het buurtschap Cortenoever ligt een eeuwenoud kasteel. Jarenlang bewoond door notabele families, waarvan de laatste telg bruut vermoord werd door nazi’s. Al ruim 75 jaar wordt het niet bewoond en staat het te boek als ‘spookkasteel’. Eigenaar Fred Janssen gaat daar verandering in brengen. Hij is al sinds 2017 bezig er een ‘stiltecentrum’ van te maken. ,,Prachtig dat het dit imago heeft.”