De gemeente Brummen heeft nu eindelijk besloten om iets te doen aan de ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal, waar al veel mensen zijn omgekomen. Leo Punt woont er langs en vindt regelmatig brokstukken in de berm bij zijn huis.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Brummen heeft nu eindelijk besloten om iets te doen aan de ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal, waar al veel mensen zijn omgekomen. Leo Punt woont er langs en vindt regelmatig brokstukken in de berm bij zijn huis. © Jeroen Jazet

Brummen wil ‘dodenweg’ langs Apeldoorns Kanaal aanpakken: ‘Eindelijk worden we gehoord’

Al drie brieven stuurde Leo Punt naar de gemeente Brummen over de gevaarlijke weg langs het Apeldoorns Kanaal. De eerste twee zonder succes. Maar nu heeft de gemeenteraad, na een dodelijk slachtoffer op 9 maart, dan eindelijk besloten om te zoeken naar een oplossing om de verkeersveiligheid te verbeteren. ,,Een beetje laat, maar een stap in de goede richting.”

 1. Vroege Sinterklaasintochten gaan door, organisaties zijn niet bang dat het kabinet roet in het eten gooit
  PREMIUM

  Vroege Sinter­klaas­in­toch­ten gaan door, organisa­ties zijn niet bang dat het kabinet roet in het eten gooit

  Kinderen in Brummen, Eerbeek, Borculo en Vorden kunnen vooralsnog opgelucht ademhalen: Sinterklaas lijkt in het weekeinde van 13 en 14 november ‘gewoon’ bij hen op bezoek te komen. De organisaties zijn niet bang dat premier Mark Rutte tijdens de persconferentie op vrijdag 12 november extra coronamaatregelen aankondigt, die hun sinterklaasfeesten op de valreep kunnen treffen.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  6

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Zutphen