Volledig scherm
© Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Brummens burgemeester smikkelt mee in schoolbankjes

Ontbijten met je klasgenoten op school is al bijzonder. Nog specialer wordt het als daarbij ook de burgemeester aanschuift. Leerlingen van de school Expeditie 24/7 in Brummen maakten dat vrijdagochtend mee.

Voor het Nationaal Schoolontbijt zette burgemeester Alex van Hedel zijn tanden in een broodje in het schoolgebouw aan de Meengatstraat. De kinderen zorgden voor het brood, beleg, iets te drinken en placemats. De burgervader smikkelde met genoegen mee en trok - symbolisch - de knip voor het ontbijtje, als donatie aan stichting Het Vergeten Kind. Dat is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. 

  1. Kerstpakketten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielrenners
    PREMIUM
    Video

    Kerstpak­ket­ten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielren­ners

    Topwielrenner Tom Dumoulin pakt over ruim een maand verlekkerd een van de circa 15.000 kerstpakketten uit die door Hedi over onze aardbol worden gestuurd. De kersthectiek is begonnen bij het kleine Zutphense bedrijf. In het magazijn stopt een team inpakkers dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat romige kaasjes, flessen wijn en andere lekkernijen in dozen. ‘Operatie kerstpakket’ is nog steeds een logistieke uitdaging.

Zutphen