Volledig scherm
PREMIUM
Gemmink hield lang zijn poot stijf, nadat bleek dat de provincie Gelderland een deel van zijn grond nodig had voor aanleg van de nieuwe rondweg (N345) om De Hoven bij Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Brummense boer Gemmink krijgt alsnog zijn zin: grondruildeal in de maak

Na een jarenlange patstelling is een grondruil ophanden tussen de provincie Gelderland, de Brummense agrariër Jan Gemmink en een onbekende derde partij. 

Gemmink hield lang zijn poot stijf, nadat bleek dat de provincie Gelderland een deel van zijn grond nodig had voor aanleg van de nieuwe rondweg (N345) om De Hoven bij Zutphen. De Brummenaar wilde nieuwe grond in ruil voor de grond die hij af moet staan, in plaats van financiële compensatie. Dat is volgens hem de enige mogelijkheid om zijn akkerbouwbedrijf voort te kunnen zetten.

 1. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
  PREMIUM

  Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

  In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.
 2. Rotary Brummen regelt voor het goede doel een rally over 'Hallse bergen’
  PREMIUM

  Rotary Brummen regelt voor het goede doel een rally over 'Hallse bergen’

  Iets nieuws. Dat wilde Rotary Club Brummen Engelenburg (RCBE) dit jaar gaan doen voor de goede doelen Clinclowns en TOPfonds. Na twee eerdere autorally’s in de zomermaanden houdt RCBE ditmaal – op zondag 17 maart - een wintertrial. Met halverwege een primeur: een heuse ‘special stage’, een behendigheidsproef voor de coureurs op heuvelachtig terrein. De familie Jurrius in Hall stelt haar grond aan de Boerenstraat daarvoor ter beschikking. En de Brummense rotary krijgt ondersteuning van enkele cracks uit de Dakar-rally.

Zutphen