Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Celstraf voor winkelier uit Beekbergen die illegaal vuurwerk ‘in kerstpakketten wilde doen’

Winkelier Frits K. uit Beekbergen die illegaal vuurwerk in de kerstpakketten van zijn werknemers wilde doen, moet 21 maanden de gevangenis in. Volgens de rechtbank handelde K. in het illegale vuurwerk. Ook medeverdachte Robin B. uit Beverwijk kreeg 21 maanden gevangenisstraf opgelegd.

De Amsterdamse rechtbank zei dat gezien de richtlijnen voor het bezit van zulke hoeveelheden illegaal vuurwerk alleen een forse gevangenisstraf gepast is. De mannen werden op 26 november 2015 aangehouden bij een loods in Apeldoorn terwijl ze bezig waren met het verslepen van ruim 2500 kilo illegaal vuurwerk waaronder een grote hoeveelheid Cobra’s. Deze staan erom bekend dat ze de explosieve kracht hebben van een militaire handgranaat.

Frits K. ontkende tijdens zijn zaak dat het illegale vuurwerk was bedoeld om te verhandelen. Het zou gaan om een uit de hand gelopen hobby. De 69-jarige verdachte uit Beekbergen verklaarde tijdens de zitting dat hij gevaarlijk vuurwerk aan zijn personeel zou hebben willen geven als kerstpakket.

Winkelier K. en de Beverwijker B. waren een bijvangst in een groter politieonderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk waarbij grote hoeveelheden vanuit een bunker vlakbij de Duitse grens naar Nederland werden vervoerd voor de verkoop. Robin B. was een koerier die bestellingen met een busje rondreed. Hij heeft altijd ontkend te weten dat het om vuurwerk ging. Justitie had 27 maanden gevangenisstraf tegen de beide verdachten geëist.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Zutphen