De huidige locatie van de Jumbo aan de Loenensweg. De bedoeling is dat het huis rechts wordt opgekocht om uit te kunnen breiden.
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige locatie van de Jumbo aan de Loenensweg. De bedoeling is dat het huis rechts wordt opgekocht om uit te kunnen breiden. © Jeroen Jazet

Centrum Eerbeek moet opknapbeurt krijgen, kosten liggen bij de ondernemers

Het centrum van Eerbeek kan er over een paar jaar zomaar anders uitzien. De gemeente Brummen wil de Action, Jumbo en Plus de gelegenheid geven om flink uit breiden of hun winkel te verplaatsen. Zo hoopt de gemeente meer publiek naar het dorp te trekken. 

  1. Brummen springt in de bres voor bijen: 10.000 vierkante meter gras ontsnapt aan knipbeurt dankzij actie ‘Maai Mei Niet’
    PREMIUM

    Brummen springt in de bres voor bijen: 10.000 vierkante meter gras ontsnapt aan knipbeurt dankzij actie ‘Maai Mei Niet’

    De gemeente Brummen maait op verschillende plekken deze maand niet het gras om zo de bedreigde bijenpopulatie te helpen. Dat doet ze op initiatief van de Bijenstichting, die de actie ‘Maai Mei Niet’ dit jaar voor het eerst uitrolt in Nederland. Op ruim 10.000 vierkante meter wordt er binnen de gemeentegrenzen niet gemaaid. ,,Daarmee is Brummen de gemeente die meedoet met het hoogste aantal vierkante meters.”

Zutphen